A januári Detroiti Autószalonon mutatkozik be a Volvo XC60-as tanulmánya, a kompakt szabadidőautóról már ki is szivárogtak az első hivatalos képek.

Az XC60 Concept a Ford EUCD kódjelű alapjára épül, többek között a Ford Iosis X-hez, a Land Rover Freelander 2-höz vagy az új Mondeóhoz hasonlóan. Az XC60 vonalvezetése összességében volvós, de a fényszórók és a légbeömlők kialakítása inkább az új Ford-irányvonalat, a kinetic designt idézi. A kompakt szabadidőautó az első, amely a Volvo új főtervezője, Steve Mattin iránymutatásai alapján készült.


A tanulmány műszerfalán és középkonzolján felfedezhető ugyan néhány futurisztikus elem, de valószínű, hogy a leendő szériaváltozatban hasonló megoldásokkal találkozhatunk majd. A tanulmányban minden érintőképernyős alapon működik, erről természetesen a vevők egyelőre kénytelenek lesznek lemondani.


Hivatalos sajtóközlemény híján nem tudni, hogy a végleges változat mikor mutatkozik be, ha jövőre nem is, 2008-ban mindenképp. Az autó motorpalettája nagyjából megegyezik majd az S80-aséval.