A januári Detroiti Autószalonon mutatkozik be a BMW első keménytetős kabriója.

Újabb fontos premier lesz Detroitban, legalábbis a kabrió rajongóknak. Itthon ugyan nem túl nagy még ez a piac, de egyre jobban növekszik, így érdemes erre is odafigyelni. A 3-as BMW-kből már a 80-as évek óta létezik kabrió változat, a legújabb modellből azonban eddig nem volt ilyen, így a BMW most nagy hiányt pótol.

Forrás: [origo]

Az új 3-as kabrió természetesen a kupé változat alapjait örökli, annak a motorválasztékát veszik át fokozatosan. Egyelőre a 335i kabriót mutatják be, majd jövő márciusban már lesz dízel is, méghozzá a 330d. Emellett bemutatkozik a 330i, de később lesz 325i is. A dízel kínálat is tovább bővül, többek között a 35d motor ebben a karosszériában is kapható lesz.

Érdekes módon a BWM is a mostanában nagy divatnak számító fémtetős kupé-kabrió megoldást választotta, amely egyébként 22 másodperc alatt nyílik ki. Örvendetes, hogy a tető nem sokat foglal el a csomagtérből, hiszen az alapban 350 literes raktér lenyitott állapotban "csak" 210 literre csökken.

Forrás: [origo]

Az új modell ára előreláthatólag 40 ezer eurótól indul, várhatóan jövő tavasszal ér el az európai piacokra, így reményeink szerint nyáron már talán a hazai kereskedésekben is elérhető lesz.