Az évek autói - 1995-1999

2006.12.28. 10:08

1995 és 1999 között kezdi lassacskán újra virágkorát élni az autóipar, ennek eredményeit máig élvezhetjük. Tarolnak az olaszok, a Fiat rögtön dupláz.

1995-ben az első csapást a Windows méri a 95-ös verzióval, majd az oklahomai bomba-, és a tokiói szaringázos merénylet tartja rettegésben a lakosságot. Ezzel még nincs vége, mert Algériában és Szrebrenicában is rémségek történnek. Talán az egyetlen pozitív dolog a Playstation első verziójának eljövetele. 96-ban sem jobb a helyzet, bombamerénylet a Canary Wharf Towerben, porig ég a velencei La Fenice, ellenben Guatemalában véget ér a 36 éves polgárháború, s megszületik Dolly, a klónbárány. Itthon a Duna Plazának örülhetünk.

Sajnos, folytatódnak a rossz hírek, 97-ben megölik Versacét, meghal Lady Di, ütközik a Progress teherűrhajó, Hong Kongban madárinfluenza tör ki, s az USA nem írja alá a Kiotói Egyezményt. Szórakozásunkról egy szerelmes katasztrófafilm gondoskodik, a Titanic, de végre mosolyt csal az arcunkra a South Park enyhén sötét, de jópofa népsége. Bár itt a 98-as esztendő, örömre semmi ok. Robbantanak az Aranykéz utcában, meggyilkolják Fenyőt, összeomlik a rubel, megalakul az al-Kaida. Viszont az USA-ban már élvezhetik a Google nyújtotta segítséget, s bluetooth-on keresztül is beszélhetnek mobiljaikkal.

1999-ben a Mátrix egy új, de valósághű világgal riogatja a mozinézőket, tűz üt ki a Mont Blanc alagútban, s leég a Budapest Sportcsarnok. A NATO légicsapásokat mér szerbiai célpontok ellen, s Dunaszerdahelyen maffiagyilkosságok sorozatát követik el. És mi a jó? Talán az euró megjelenése, esetleg a Westend City Center megnyitása.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK