Lehullt a lepel a legvadabb Lexusról

Hivatalosan is bemutatták a Lexus új IS-F sportmodelljét a Detroiti Autószalonon. Az autó így a már korábban napvilágot látott, rossz minőségű képek után teljes valójában is megcsodálható.

Az IS-F 5 literes V8-asa 400 lóerő feletti teljesítményre képes, csúcsnyomatéka 475 Nm. A modell a Lexus LS-ben már alkalmazott 8 sebességes váltó továbbfejlesztett változatát kapta, mellyel az ígéretek szerint tizedmásodpercek alatt lehet majd váltani. Erre szükség is lehet, ugyanis a Lexus 5 másodperc alatti 0-100-as gyorsulást ígér. Az IS-F emellett méretes 19"-os BBS kerekeket és Brembo fékeket kapott.


Az IS-F 2,5 centivel lejjebb ül, mint egy egyszerű IS. A Lexus mérnökei továbbá két négyszög alakú kipufogóval, versenyautókat idéző ülésekkel és nagy számú alumíniumelem alkalmazásával kívántak még sportosabb megjelenést kölcsönözni az autónak. A látványos karosszériaelemek közt említhetjük a már korábban nyugtázott hatalmas légbeömlőket és küszöbspoilereket, de ide sorolhatóak az új képeken jól láthatóvá vált oldalnyílások is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK