Megérkezett Amerikába a Hyundai Veracruz

Hivatalosan is bemutatta a nagyközönségnek legújabb hobbiterepjáróját a Hyundai. A hétszemélyes Veracruz februárban érkezik meg az amerikai kereskedésekbe.

A 4,84 méter hosszú, 2805 mm-es tengelytávolsággal rendelkező, összkerékhajtású Veracruzban olyan stabilizáló rendszer (ESC) kapott helyet, mely a sebesség, a gázpedál és a kormány állásának figyelésével folyamatosan elemzi a közlekedési szituációkat, s ha alul- vagy túlkormányzottságot érzékel, egy vagy több féktárcsa aktivizálásával rendet teremt, sőt szükség esetén a motorerőből is visszavesz.

A Veracruz az Azera 3,8 literes V6-os motorját kapta, mely 260 lóerős teljesítménye mellett 349 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. A tekintélyt parancsoló megjelenésű modell alapfelszereltségéhez az ESC mellett hat légzsák is tartozik. A Veracruz bár 24,6 centivel rövidebb, mint a hasonló kategóriába tartozó Mercedes GL, a dél-koreai gyár ígéretei szerint nagyobb csomag- és utastérrel rendelkezik annál. Az autó áráról nem árult még el semmit a Hyundai, de legkésőbb tavasszal, a Veracruz piacra kerülésével arra is fény derül.

KAPCSOLÓDÓ CIKK