A Dakar-rali egyik legérdekesebb járgánya egy igazi szörnyeteg, amelyről legkevésbé sem lehet azt mondani, hogy báránybőrbe bújt farkas.

A Dakar-rali csütörtöki szakaszát Robby Gordon nyerte meg, egy nem akármilyen autóval. Gordon egy csővázas Hummert kormányoz már két éve, amelyet a legtöbben csak egyszerűen szörnynek neveznek. A hivatalos neve szerint ez egy tuningolt Hummer H3-as, azonban valójában ez egy csővázas monstrum, amelyre a H3-asra utaló műanyag elemeket húztak rá. Az autó brutálisan néz ki, hiszen több mint 2 méter széles, 3 méteres a tengelytávja, miközben nem túl magas, így aránylag stabilan fekszik az úton. Hatalmas terepralis kerekei révén szinte mindenen átmegy, a futómű úgy lett kitalálva, hogy a legnagyobb ugratókat is kibírja.

A szörnyeteget egyébként egy GM-től származó 6 literes, V8-as LS2-es erőforrás hatja, amely többek között a 24 órás versenyeken a Corvettekben is bizonyított. A Dakar szabályai miatt az erőforrás csak egy 37 mm-es szűkítőn keresztül kaphatja meg az áldásos levegőt, így motor alaposan veszít a teljesítményéből, de így is megvan körülbelül 500 lóerő. Ez a hatlmas teljesítmény, egy többtárcsás ötsebességes szekvenciális váltón keresztül jut el mind a négy kerékhez, hiszen természetesen elég komoly összkerékhajtást is kapott az autó. Természetesen a szörny minden más szempontból is megfelel a Dakar szabályainak, két hatalmas biztonsági tank mellett van minden, amitől ez az autó igazi sivatagi szörnyeteggé válik. A menetteljesítményeiről nem sokat tudni, de nem nehéz elképzelni, hogy miként gyorsulhat a Hummer, amely egy durvább földúton is képes folyamatosan 200 km/h környékén közlekedni.

Robby Gordon nem arról híres, hogy mindezt visszafogottan használná, de erről beszéljenek inkább a képek.