Újabb BMW a láthatáron. Az X6 az X5 alapjaira épül, de annál szélesebb és laposabb lesz. Egy sportos Crossover, amellyel terepezni nem érdemes.

A BMW nem hagyja abba fejlesztéseit, folyamatosan jönnek ki újabbnál újabb ötletekkel. Most egy ügyes kémfotós révén az X6-ról hullott le a lepel, amit már forgalomban próbálgatnak. A modellt eredetileg az amerikai piacra szánják, a Mercedes-Benz R-osztály vetélytársának. Igaz annál azért terepjárósabb.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

A márka tervei szerint az X6 már közelebb áll a Crossoverekhez, mint az SUV-ékhez. Az új modell ugyan az X5 alapjaira épül, de szélesebb és laposabb lesz, vagyis elmozdul még inkább a sportosság irányába. Az X5-ös hat és nyolchengeres motorjait örökli, de továbbfejlesztik az X-Drive összkerékhajtási rendszert, valamint egy új sportautomata váltót kap.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Az autó valamivel lendületesebb formatervet kap, kisebb üvegfelületekkel és hátrafelé eső tetővonallal. Pont ezért eléggé valószínűtlen, hogy átveszik az X5 hétüléses jellegét, ez sokkal inkább egy négyüléses, kupé-terepjáró lesz. Ezek szerint már ilyen is lesz.