Elképzelhető, hogy 2010-ben a magyar fővárosból rajtol a világ legnagyobb tereprali viadala, a Dakar-rali mezőnye.

Erről Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt azon a sajtótájékoztatón, amelyen részt vettek a vasárnap befejeződött sivatagi száguldás magyar versenyzői. "Már folyik az előkészítés, a tárgyalások és biztos vagyok abban, hogy ezek eredményesen zárulnak" - mondta az államtitkár.
   
Szalay Balázs, a Dakar-rali jogtulajdonosa, az A.S.O. közép-európai megbízottja elmondta, hogy a szervezet irányítói február közepén Magyarországra látogatnak és Budapesten folytatódnak a megbeszélések. Az már bizonyosra vehető, hogy jövőre is Lisszabonból indul a mezőny, a 2009-es időpontra pedig egyelőre két spanyol nagyváros pályázik. A csapat információja szerint heteken belül elkészül az a háttértanulmány, amely alapján megállapítható, hogy mit hozhat egy ilyen esemény.
   
A magyarokat összesen tíz egység képviselte az idei rajtnál: közülük két autós, egy motoros és három kamionos jutott el a célig. "Nagy volt a magyarok között az összefogás, végig korrekt csata folyt" - mondta Palik László, aki az autósok között a 27. helyen végzett az összetettben. Szalay Balázs, aki a tizedik Dakarján vett részt, a 35. lett.