Gyorsteszt - Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI

2007.01.30. 8:50

A 2007-es Dakar-rali kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy a Volkswagen a megújult Touareget bemutassa a hazai közönségnek is. Ráadásul a hivatalos premier napján még az első három helyen a népautó sivatagi vándora állt. Noha a helyzet a verseny végére változott, ez sem hozzá nem tesz, sem el nem vesz az autó hétköznapi értékeiből.

Amikor először meghallottuk, hogy a Volkswagen terepjárót épít, visszafogott lelkesedéssel vártuk, mi sül ki belőle. A VW "nagyhatalmi", prémiumautós törekvéseihez a modell tökéletes eszközzé vált. S míg a Phaeton - mely szintén hasonló céllal lett kifejlesztve - csendben kipusztulni látszik, addig a csendes bölény Touareget szépen vitték, viszik.

A megújult Touareg leghangsúlyosabban elölnézetből változott meg. A márkaarculatba szervesen illeszkedő orrkialakítás a hangsúlyos és vaskos krómdíszítéssel, a "könnycseppes" lámpával messziről hirdeti, hogy az ifjú az önbizalom kiosztásánál kétszer is sorban állt. Hátulról is kapott némi szépészeti beavatkozást, mások a lámpák, a lökhárító alsó része és a kipufogó végek. A megújult tükörházak a nagyobb sebességű utazások alkalmával keletkező zajongást hivatottak csökkenteni.

Forrás: [origo]

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK