Megérkezett az automata váltós Maserati Quattroporte

2007.02.02. 12:06

A januári Detroiti Autószalonon bemutatott Maserati Quattroporte Automatica immár hazánkban is rendelhető. Az új váltó szupergyors váltásokat tesz lehetővé.

Maserati Quattroportét eddig csak DuoSelect félautomata sebességváltóval lehetett venni, ám januárban az automata változat is bemutatkozott a Detroiti Autószalonon. Az immár hazánkban is rendelhető Quattroporte Automatica egy új, hidraulikus átalakítóval ellátott, hatsebességes automata váltóval felszerelt típus, mely a maximális komfortot kereső ügyfelek számára lehet tökéletes vétel.

A Maserati Quattroporte Automaticában a már ismert V8-as, 4244 köbcentis, 400 lóerős erőforrás dolgozik, a százas sprinthez csupán 5,5 másodpercre van szüksége. Az új modell végsebessége eléri a 273 km/órát, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a specialista ZF külön a Quattroportéra optimalizálva készítette el az automata váltót. Ennek eredménye, hogy a szerkezet hipergyors kapcsolási időkkel dolgozik, az importőr csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint az újabban etalonnak tartott DSG-hez képest kilenced annyi időre van szüksége egy váltáshoz. A Maserati az automata váltós kivitelben is tartani tudta a nagyobb hátsótengely-terhelést, a DuoSelect 53/47-es elosztásához képest az Automatica csak két százalékkal rosszabb, azaz hátulra 51 százalékos terhelés jut.

Az új Quattroporte-változat a belső térben is tartogat néhány újdonságot. Az Automatica új középkonzollal érkezik, melyen a kézifékkar helyén csak egy kapcsolót lelni, ami további rakodóteret és jobb elrendezést biztosít. Az új kétzónás, csendesebb üzemű légkondicionáló berendezés segítségével az elöl, illetve a hátul ülő utasok egyaránt tudják szabályozni az utastér hőmérsékletét. A rendszer ezen kívül automatikusan képes változtatni a belső tér hőmérsékletét és a ventilátor sebességét a napfény intenzitása, a külső levegő hőmérséklete, valamint páratartalma függvényében.

Alapfelszereltség: riasztó, betörésbiztos oldalüveg, 6 légzsák, első és hátsó elektromos ablakok, memóriás, elektromosan állítható ülések a vezetőoldalon, hátulról elektromosan állítható utasoldali ülés, elektromosan állítható multifunkcionális kormány, elektromosan állítható és fűthető tükrök, automata kétzónás klíma, tempomat, bőrbelső, fény- és esőszenzor, elektromos napfényroló a hátsó ablakon, hűtött rekesz az első kartámaszban, rózsafa belső borítás, rétegelt üvegezés, Bosch-Blaupunkt multimédiás rendszer (Bose hangrendszer, GPS navigáció, fedélzeti számítógép), bixenon fényszórók egybeépítve a projektoros ködfényszóróval, 18" könnyűfém felnik, Hill Holder hegytartó elektronika.

Extra felszereltség: vörös vagy ezüst féknyereg, elektromos napfénytető, első és hátsó parkolószenzor, hátsó szórakoztató rendszer (7" LCD, DVD, TV, AUX), természetes bőrborítás, hátsó klímaszabályzás, kényelmi csomag az első/hátsó ülésekhez (fűtés, szellőztetés, masszázs), 5 darabos bőrtáskaszett, sport csomag.


A Maserati Quattroporte Automatica alapára - árfolyamtól függően - 32 500 000 forint, a felszereltségről bővebben a fenti keretesben olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK