Adott egy 500 lóerős limuzin, melyet a világ egyik legjobb tuningműhelye készített. Hihetetlen menetteljesítmények és 30 milliós árcédula áll mellette. Ér ennyit csupán az érzés?

Videón az AMG Merci!

A Mercedes-Benz E osztályt talán sokan ismerik, sőt meglehetősen sokan vettek is belőle, igaz nem éppen hazánkban slágermodell. Azt azonban viszonylag kevesen tudják, hogy a megannyi Mercedes-modell között ennek is van AMG tuningváltozata, mely elsősorban arról híres, hogy nagyon megy. Annál sokkal jobban, mint amennyire most gondolt.

Az AMG a Mercedes házi tuningműhelye. Régebben egy volt a sok közül, aztán a DTM és egyéb túrakocsi-versenyek kapcsán annyit működtek együtt a Mercedesszel, hogy a végén ők fejlesztik a sportváltozatokat, ráadásul ugyanolyan gyári garancia jár hozzájuk, mint egy sima alapmodellhez. A tuning nem csak a motort érinti, hanem mindenhez hozzányúlnak, ami a sportos menet-teljesítményekhez kell, de persze a külső is számít, igaz nem olyan jelentőséggel, mint más műhelyeknél.

Formaterv

Az E63 AMG ennek megfelelően első látásra egy kulturált optikai tuningos Mercedes, amitől a tulajdonos azt várja, hogy az ő Mercije kitűnjön a többi közül, pedig itt a műszaki tartalom a lényeg. Az első spoilereken nem látszik, hogy itt 500 lóerőről van szó, a 18-as felniket pedig már egy sima 220 CDI-re is felrakják a jobb kiállás érdekében. Aki eljut a fékek látványáig, az gyanakodhat, de például az autó ültetése sem extrém. A far már árulkodóbb, de a négy kipufogóvég megint egy olyan elem, amellyel a legkisebb kipufogó-tuningos cég is megpróbálkozik, a minimális szárnyacska a csomagtartón meg annyira kicsi, hogy mozgásban legtöbbször észre sem vennénk.