A kelet-európai luxusautó a felhizlalt Octavia. Volkswagen Passatok és Audi A4-esek házon belüli ellenfele, a taxisok egyik kedvence. A Skoda Superb most egy új felszereltséggel, a Laurin & Klementtel is kapható a magyar piacon, 10 millió forinton felüli alapára igazi fényűzést sejtet.

Hamarosan a Superb is belesimul a Skoda új, egységes márkaarculatába, az új generáció megérkezése előtt azonban a cseh gyár legnagyobb modellje tavaly még átesett egy apró ráncfelvarráson. A nagydarab limuzinon történt leglátványosabb változtatás az új hűtőrács, mely krómkeretet kapott, emellett letisztultabb összképet nyújtanak a fényszórók víztiszta burái is.

Az autó megjelenésében teljesen új elemek a külső tükrök borításába integrált, fehér csíkkal ellátott indexek, valamint az Octavián látható megoldásra erősen hasonlító, C betűt formáló hátsó lámpák. Az új modell bemutatkozásával négy további szín is bekerült a kínálatba, a Superb már bézs-cappuccino, olívazöld, szatén és antracit-szürke színekkel is elérhető, a tesztautó megjelenését ez utóbbi tette hangsúlyossá.

A ráncfelvarrással érkezett az új felszereltségi szint, a Laurin & Klement is, mely 17 colos, polírozott felületű könnyűfém felnikkel, dupla kipufogóvéggel és egyéb apró, látványbeli kiegészítőkkel tuningolja tovább a Superb amúgy kicsit unalmas fizimiskáját.