Első képek az új Ford Mondeóról

2007.02.12. 14:10

Megjelentek az első hivatalos képek a Genfi Autószalonon bemutatkozó Ford Mondeo új generációjáról. A képek mellett a gyártó közzétette a típus teljes modellválasztékát is.

A tanulmányként a Casino Royale című Bond-moziban már bemutatkozott Mondeo három különböző változatban lesz kapható. A modellből a hagyományos négy- és ötajtós kiszerelés mellett egy meglehetősen tágas, "Estate" jelzéssel ellátott kombiváltozat is elérhető lesz. A típus alapfelszereltségéhez tartozik többek közt az elektronikus stabilitás szabályozó rendszer (ESC), a légkondicionáló, a fedélzeti számítógép és egy mp3-csatlakozó is.

A modell Edge, Zetec, Ghia és a legtöbbet kínáló Titanium X felszereltséggel lesz kapható. Az új Mondeo széles motorválasztékkal rendelkezik. Elérhető lesz 100, illetve 125 lóerős 1,8 literes és 130, illetve 140 lóerős 2,0 literes dízelmotorral. Ezeken kívül négyfajta benzinmotor is rendelhető lesz hozzá, melyek közül a legerősebb egy 2,5 literes, öthengeres 220 lóerős erőmű.


A Mondeóból 1993-as megjelenése óta több mint 4 millió készült a Ford nagy-britanniai gyárában és a következő generációtól is jelentős sikereket várnak. Az autó áráról valószínűleg csak júniusban, az új Mondeo piacra kerülésékor lesz pontos információ.

KAPCSOLÓDÓ CIKK