Újabb riválist kaphat a Dacia Logan

2007.02.21. 9:57

Több autógyártó után úgy néz ki, hogy GM konszernnek is szemet szúrtak a Dacia Logan sikerei, ezért ők is új, szuperolcsó családi autó kifejlesztését fontolgatják.

A Toyota, a Tata és a Hyundai után a General Motors is egy szuperolcsó családi autó fejlesztésébe kezdett. A Chevrolet márkanév alatt megjelenő autó fejlesztése jelenleg még kezdeti szakaszban van, érkezésére legalább 2010-ig várni kell.

A fejlesztés és a gyártás a Daewoo dél-koreai, vagy a GM brazíliai gyárában történik majd. Az autó áráról még nem közöltek semmilyen információt, hiszen ilyenkor még nem lehet tudni, de a GM valószínűleg a jelenlegi 7 600 euróba kerülő Logannel azonos, vagy jobb árfekvésű autót szeretne forgalomba hozni. A modell elsősorban az orosz, az indiai, dél-amerikai, a közép- és kelet-európai piacra készül. A tervek szerint a jármű sem az USA-ban, sem a nyugati piacokon nem lesz elérhető.

Nem meglepő, hogy ennyien pályáznak mostanában a Logan trónjára. Az autóból 2006-ban 248 000 fogyott, és 2009-ig várhatóan évente 1 millió kerül majd értékesítésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK