Bennfentesekre hivatkozva közölt számos információt a 2009-ben megjelenő Jaguar XJ-ről a brit Autocar. Az X351 néven futó modellről azt rebesgetik, hogy még az XF modellnél is radikálisabb váltást jelent majd a gyártó életében.

A lap információi szerint a Jaguar már számos potenciális megrendelőnek bemutatta az autó egy korai, ám külsejében véglegesnek szánt változatát. Azok, akik látták az autót úgy írták le, mintha a "C-XF stíluselemeit ráhúzták volna egy Aston Martin Rapide-ra." Az autó nagy része várhatóan alumínium lesz, de a felső rész kialakításánál más anyagokat is igénybe vesznek, ami lehetővé teszi egy igazán lendületes kupészerű tető elkészítését. Az XJ eleje keskenyebb az XF-nél, de ugyanazt a kialakítású hűtőrácsot használja.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Az autó belseje teljesen futurisztikusra sikerült. Többek közt a modellben található kapcsolók piktogramok formájában egy műszerfaltól független üveglapon helyezkednek el. Az XJ-ben több sebváltó beállítás közül lehet majd választani. Az átalakított test nagyobb helyet biztosít a motornak, és ennek megfelelően elférhet benne a Jaguar új 5,0 literes nyolchengerese. A Jaguar elmúlt időben tapasztalható modernizálási mániáját egyrészt a rossz pénzügyi mutatók, másrészt Ian Callum vezető tervező már korábban is hangoztatott arculatváltási törekvései magyarázhatják.