Ezzel a kupéval csak annyi baj van, hogy egy átlagautós sosem élvezheti a szolgálatásásit. A forma is magával ragadó, de amit a motor művel, az megér egy misét.

A BMW a Bangle-érában elég sok vitatott formatervű autót dobott piacra, amelyek ezután egytől egyig nagy piaci sikereket értek el. Még a sokat szidott, kissé furcsa formájú hetes is nagy sláger, de a 3-ast is sokan féltették a kissé furcsa farkiképzése miatt. Elsősorban a hátsó lámpa formája keltett a szükségszerűnél nagyobb visszhangot, ami miatt az új kupé külalakjára sokan voltak kíváncsiak.

A bajorok ezt úgy oldották meg, hogy az utóbbi évek egyik legszebb BMW-jét készítették el a 3-as Coupé személyében, amely átvette a limuzin dinamikus orrát, és mellé egy teljesen új farkiképzést kapott. Első látásra az orrához képest talán túl lágy is ez a farforma, de az utcán járkálva, az érdeklődőket megkérdezve az a végkövetkeztetés jött ki, hogy a forma abszolút meggyőzőre sikeredett. Az új hátsó lámpa elnyerte a nézelődök tetszését, de összességében nem ettől lett szép az összkép. A tetőív, a szélesebb hátsó kerékjáratok, mind hozzáadnak valamit a kupé formájához, és a végeredmény egy magabiztos kiállású kellemes vonalvezetésű, szemre tetszetős kupé. Van, akinek ez az álomforma, de olyat nem találtunk, akinek csúnyának minősítette volna.