Bajor bika - BMW 335i Coupé teszt

2007.02.27. 11:36

A 335i egyébként ebben sem rossz, sőt meglepően jó. Egészen kemény hangolsáú a futóműve, ami a magyar útiszonyok mellett egy luxuskupénak talán kicsit túl rázós, de cserébe a sportos vezetésnél meghálálja a minimális kompromisszumot. A kanyargós utakon ugyanis nagyon pontosan és élvezhetően vezethető az autó, amit jól tükröz egy érdekes adat. A németek ugyanis rendszeresen tesztelnek a világ talán leghíresebb tesztpályáján, a Nordschleifén. Ezen a valamivel több mint 20 kilométeres körön az új 335i Coupéval csupán pár tizeddel mentek rosszabb időt, mint az eggyel régebbi (E46) M3-assal. Ez mindennél többet mond.

Az autó alapvetően orrtolósra lett hangolva, de egy ilyen erős hátsókerekessel gázadáskor azért lehet érdekes dolgokat művelni. Az autó bekapcsolt ESP-vel nagyon baráti, de a rendszert kikapcsolva sem válik egy kezelhetetlen vadállattá. Sikerült úgy megtartani a sportos tulajdonságokat, hogy közben ez a kényelemnek sem ment a rovására.

A BMW 335i Coupé egy tökéletes utazóautó, a feláras elektromosan állítható ülésekkel fejedelmi az út elől. Hátra már az autó felépítéséből adódóan kicsit nehéz bemászni, de ott is két teljes értékű ülés várja az utasokat. A fejtér kicsit szűkös, de nem vészes, viszont a csomagtartó meglepően nagy, 460 literes. A zajszintre természetesen ez az autó is hozza a tőle elvártat, így csak sportos vezetésnél domborodik ki az erőforrás vonzó baritonja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK