Bajor bika - BMW 335i Coupé teszt

2007.02.27. 11:36

Ha azt nézzük, hogy miből tudunk még ilyen autót venni, akkor meglehetősen furcsa kép fogad minket. A 335i Coupé ugyanis jelenleg konkurensek nélkül áll. A 3-as Coupé BMW-nek ugyan van konkurense, de ez a motor egy nagy űrbe van pozícionálva. A Mercedes-Benz CLK ja a legnagyobb konkurencia, ebből azonban vagy 272 lovas 350-es van, vagy 388 lovas CLK 500-as. Árban mindkettő a 3-as felett mozog. Az Audi most, a márciusi Genfi Autószalon mutatja majd be a másik nagy vetélytársat, az A5-öz, amely valószínűleg elég erős vetélytárs lesz. Az Alfa Romeo a Brerával képviselteti magát, de ebből a legerősebb sincs a biturbó bajor közelében, míg a Lexus jelenleg nem is gyárt ilyen kupét.

A 335i tehát egy nagy talány, éppen ezért a 13,79 milliós alapárát, amelyre azért az extrák töménytelen megrendelésével csak összejön még néhány milla. Egy jól felszerelt 335i Coupé tehát sokkal inkább 16 millió környékén mozog, de ha azt vesszük, hogy ezért egy alapfelszereltségű CLK 350-et adnak, akkor nem is olyan drága. Az más kérdés, hogy átlagautós szemszögből kimondottan sok pénz ez egy ekkora autóért, de a sajátjai közül még sem lóg ki.

Forrás: [origo]

Összegzés

A BMW elkészítette azt az erőforrást, amelyet nem lehet nem szeretni. Kultúrált járásával és már alacsony fordulaton lenyűgöző erejével egyszerűen mindenkit levesz a lábáról, ráadásul a körítés is az egyik legjobb. Ez talán a legjobb BMW a sportosan elegáns kategóriában, amelyet még talán ésszerű áron is adnak. Jobb BMW nem kéne, sőt a menettulajdonságait nézve a magyar utakra sportosabb sem. Ha nem lenne a 335d, egy percig sem gondolkoznék azon, hogy ez a legjobb választás ehhez a kasztnihoz, így azonban a házi vetélytárs még mindig gondolkodóba ejt. Mindenesetre ritkán találnak el ilyen jól egy autót, ez még akkor is igaz, ha az árcédula, meg a fogyasztás nem éppen népautóvá minősíti.

Vida János

KAPCSOLÓDÓ CIKK