Norbert Reithofer vezérigazgató bejelentette, hogy 2008-ban kezdi meg a BMW az X6-os crossover gyártását. Az új modell a Mercedes R osztály vetélytársa lehet, de formaterve sokkal sportosabb lesz.

A régóta várt modell sorozatgyártását az Egyesült Államokban, a BMW spartanburgi üzemében kezdik meg, ahol a Z4-es sportkocsi és az X5-ös is készül. Reithofer azt mondta, hogy az X6 teteje és formája a magas építésmód ellenére kupészerű lesz, de az autót nem feltétlenül kétajtósnak tervezik. A névben szereplő X betű az összkerékhajtásra utal, a műszaki alapok valószínűleg megegyeznek majd az X5-ösével. A BMW ezzel az Amerikában jelenleg uralkodó igényeknek akar megfelelni, a tengerentúlon ugyanis nagy divatja van a sportos külsejű, de nagy csomagtérrel rendelkező szabadidő-autóknak.

A BMW-nek jól megy mostanában, amit az is bizonyít, hogy Reithofer az amerikai Automotive Newsnak már a spartanburgi gyár kibővítéséről is beszélt. Az átalakított üzem évi termelését hamarosan 200 000 járműre emelik, amire az X5-ös és a Z4-es modellek iránti élénk kereslet miatt van szükség.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]