Segít a Ford a négyajtós Aston Martin kifejlesztésében

2007.03.19. 18:16

Bár nemrégiben új kézbe került az Aston Martin, az új Rapide elkészítésében továbbra is nagy szerepet kap a korábbi tulajdonos Ford, és a fennhatósága alá tartozó Volvo is.

A legendás brit márka eladása után a Ford egy negyven millió dolláros részesedést megőrzött a patinás gyárban, és megállapodott az új tulajdonosokkal, hogy a jövőben is segédkezik a gyártásban. A Rapide motorja így várhatóan az amerikai óriás kölni motorgyárából érkezik majd. Jelenleg is ez a németországi üzem felelős ugyanis az Aston Martin nyolc, illetve tizenkét hengeres erőforrásaiért. A svéd Auto Motor & Sport információi szerint a Ford különböző nyersanyagok, főleg alumínium elemek szállításával is beszáll a Rapide-ba.

A Volvo már korábban is együttműködött az Aston Martinnal, ugyanis a svéd gyártó volt felelős a DB9 és a Vantage modellekben található biztonságtechnikáért. A cég most a strapabíró térváz kifejlesztésénél is segédkezik: a B-oszlop kialakítása mellett az oldalsó elemek minél biztonságosabbá tétele is az ő feladatuk. Az Aston Martin új limuzinja várhatóan 2008 őszén jelenik meg, és ha az első számú rivális Porsche Panamera mellett képes az elvárt eladásokat produkálni, akár évi 1000-2000 darab is készülhet majd belőle.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK