Férfias játékok

2007.03.25. 11:44

Mi az? Négykerékhajtású, 1 kg/LE aránnyal dicsekedhet és 2,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. Biztos nem az Inferno GT-re gondolt.

Kevés olyan dolog van az életben, amitől szinte minden férfi, kortól függetlenül lázba jön, de az egyik ilyen biztosan a foci. A férfiak nagy többsége megőrül ezért a sportért. A legtöbb nő ilyenkor azt kérdezi, hogy mi érdekes van abban, hogy 22 pasi örökké egy labdát kerget? Ugyanilyen alapon fogalmazódhat meg az a kérdés is, hogy mi élvezet van abban, hogy egy távirányítóval a kezemben egy kis modellautót pörgetek egy áruházlánc parkolójában. Nem tudom, de nagyon jó mulatság, ráadásul az összes arra járó férfi tekintetét magára vonták a kisméretű járművek. Akár a foci.

Forrás: [origo]

A modellezés nem újszerű sport hazánkban, azonban még nem fejlődött olyan szintre, mint a nagy hagyományokkal rendelkező országokban. Az alapok pedig már meglennének, hiszen a kiváló minőségű modelleket már itthon is meg lehet venni, így például a modellezés Mercedesének tartott Kyosho termékek is kaphatók. A gond csak az, hogy kevés az aszfaltos pálya hazánkban, és hát viszonylag kevés embernek van arra ideje, hogy egész nap teszteljen. Igen, az igazi profik gyári versenyzőként egész nap csak azzal foglalkoznak, hogy modelljeiket továbbfejlesszék.

Forrás: [origo]

A Kyosho valószínűleg csak a megszállottak számára ismert név, pedig a cég első modelljét még 1963-ban mutatta be. Az azóta eltelt több mint negyven év alatt alaposan megváltozott a kínálata, hiszen manapság egy katalógusban már úgy el lehet veszni, mint egy labirintusban. A japán illetőségű cég széles réteget szolgál ki termékskálájával, nem csak az árat tekintve, hanem az igényekre is odafigyel. Egészen elképesztő dolgok kaphatók már kicsiben, amiből mi most csak az autókat próbáltuk ki. Ez nem meglepő, hiszen elsőre nem lehet túl könnyű elvezetni egy repülőt, vagy egy helikoptert. A repülő modellek között is van bőven választék, hiszen van Cesna alapú, de vannak sugárhajtású vadászrepülőt mintázó modellek is. Az autók tekintetében még összetettebb a kínálat, hiszen itt nem csak hagyományos autók vannak, hanem különböző sportcélú gépek, de extrémebbek még munkagépet is vehetnek. Sőt, a vízi sportok kedvelőinek sem kell elkeserednie, hiszen vannak hagyományos hajók, sporthajók, de még vitorlások is.

Előző
Következő