Már rendelhető a Mazda CX-7

2007.03.30. 12:17

A tengerentúlon már piacra került szabadidő-autó megkezdte európai karrierjét, így hazánkban is kezdetét vette az előértékesítés. Már 24 darabra vettek fel megrendelést.

A CX-7-ben a sportos MPS modellekből már ismert, 258 lóerős, közvetlen benzinbefecskendezésű turbómotor dolgozik, ami 7,9 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/órára az autót, de akár 210 km/óráig is növelhető a tempó. A 380 Nm-es nyomaték útra viteléről aktív nyomatékelosztású összkerékhajtási rendszer gondoskodik, ugyanaz, mint ami a Mazda6 MPS-ben is szolgál. Ennek lelke a hátsó differenciálzárral egybeépített, elektronikus felügyeletű kuplungrendszer, ami szükség esetén a nyomaték akár 50%-át a hátsó tengely kerekeihez juttatja. Egyelőre csak hatfokozatú kézi váltóval kerül forgalomba az autó, az Amerikában kínált hatfokozatú automatáról az európai vásárlóknak le kell mondania.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

Magyarországon kétféle felszereltséggel kerül forgalomba az autó, de már az olcsóbb, Challenge felszereltség is tartalmazza a 8 899 900 forintos alapárért a menetstabilizáló rendszert, a hat légzsákot, a sebességtartó automatikát, az automatikus klimaberendezést, a bőrkormányt, a 18 colos felniket, valamint a hi-fi berendezést. A 9 649 900 forintért kapható Revolution kivitelben teljes bőrkárpitozást, xenon fényszórókat, esőérzékelős ablaktörlőket, elektromos ülésállítást és ülésfűtést, kulcsnélküli záró-nyitó rendszert, és Bose hi-fit találunk. Az extralistán mindössze a metálfényezés és a napfénytető szerepel. A Mazda CX-7-ből az első darabok ez év szeptemberében érkeznek meg a márkakereskedésekbe.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK