Már a Budapesti Rendőr-főkapitányság is vizsgálja, nem áll-e fenn bűncselekmény gyanúja az ügyfeleinek már huzamosabb ideje nem fizető IL Ferro tevékenységével kapcsolatban. A csalódott ügyfelek is feljelentéseket fogalmaznak - írja a Népszabadság.

Az utóbbi hetek sajtóhírei nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken hivatalból feljelentéskiegészítési eljárást rendelt el az IL Ferro Kft. ügyében. Szentendrei Angéla, a BRFK helyettes szóvivője elmondta a lapnak, az eljárás célja, hogy tisztázzák: fennáll-e bűncselekmény gyanúja a cég tevékenységével összefüggésben. Tizenöt napon belül döntenek arról, indítanak-e nyomozást az ügyben.

Az ügyfelek közül többen maguk is feljelentést és polgári peres eljárást fontolgatnak, mások a cég telefonos ügyfélszolgálatán és irodáiban érdeklődnek, meddig tart az IL Ferro vezetője által bejelentett kifizetésfelfüggesztés. A Népszabadság tudósítójának erről ellentmondóan nyilatkoztak a munkatársak: június elejét és július végét is említették.

Az IL Ferro egyébként már Romániában is megjelent, Nagyváradon és Szatmárnémetiben van irodája. A szolgáltatás ott is ugyanaz, az árak is a magyar árakat követik, a különbség csak annyi, hogy a nemzeti valuta helyett euróban ígérik a fizetést, illetve kérik a használtautó-tulajdonosoktól kétéves szerződésre a 730, illetve ötéves szerződés esetén 1330 eurós "regisztrációs díjat".