Új kupasorozat indul Magyarországon

2007.04.19. 12:42

A hazai gyorsasági autósport legizgalmasabb versenyeit minden évben a márkakupások vívják. Eddig a Renault Cliok voltak a legerősebbek, de most megváltozik a helyzet, hiszen idéntől megérkezik egy igazi csúcssorozat.

Idén igazi kuriózummal lesz gazdagabb a hazai autósport, ugyanis a gyorsasági szakág ebben az évben is új márkakupa sorozatot indít el. A legelső ilyen sorozat még 1994-ben indult útjára, az Opel Astrák egészen 2006-ig versenyeztek külön sorozatként a gyorsasági szakág futamain belül. 2003-ban az Astra Kupa felé megérkezett a Clio Kupa, így a versenyzőknek végre volt lehetőségük továbblépni. Tavaly a Suzuki Swift Kupa leváltotta az Opel Astra Kupát, idén pedig megérkezik az egész rendszernek a koronája, a Seat Leon Szuperkupa.

Ez a sorozat külföldön már nagyon népszerű, a gyári sportrészlege által készített teljesen egyforma autók már több országban bizonyítottak, sőt ez a sorozat a DTM betétfutama is egyben. Ezek után a hazai Seat importőr és a márkakupa sorozatok rendezője, a Zengő Motorsport itthon is életre hívta a Seat Leon Szuperkupát, amely a tervek szerint kezdetben 16, majd a későbbiekben 18 tagú mezőnyt foglal magában. A Seatok is a gyorsasági bajnokság égisze alatt versenyeznek majd, de külön futamban, a versenynaptár 7 hétvégéből áll. A sorozat első futam május első hétvégéjén kerül megrendezésre, ahová minden kedves kilátogatót szeretettel várnak, ugyanis a Seat Leonok versenye mellett számos érdekes futamra van kilátás. A rendezvény teljesen ingyenes, sőt a hagyományokhoz híven az autóval nem rendelkezőket ingyenesen igénybe vehető busz viszi ki az József Attila Színház mellől a Hungaroringre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK