Török Nagydíj: Talmácsi a második pénteken

2007.04.20. 15:27

Talmácsi Gábor a második időt érte el a 125 köbcentisek között a Török Nagydíj első időmérő edzésén. A gyorsaságimotoros-világbajnokság idei harmadik versenyén két további magyar is indul Talmácsi mellett a nyolcadliteresek között.

Egy hónap szünet után végre újra összegyűltek a gyorsaságimotoros-vb-n induló csapatok, hogy ezúttal Törökországban mérjék össze a tudásukat. Az Apriliával versenyző Talmácsi Gábor mind a péntek reggeli szabadedzésen, mind az időmérőn a 2. helyen végzett. Reggel még vizes pályán zajlott az edzés, ám a tréning végére az aszfalt fokozatosan felszáradt, így a versenyzők is egyre jobban gyorsultak, de lényegesen elmaradtak a köridők a tavalyihoz képest. A legjobb edzésidőt az olasz Mattia Pasini motorozta ugyancsak egy Apriliával, míg a harmadik leggyorsabb a japán Koyama lett KTM-mel.

A pénteki edzésen Talmácsi mellett még két magyar versenyző is indult. Szabadkártyával Győrfi Alen a 33. helyen végzett, míg Kovács Nikolett nem érte el az időlimitet - ami hét százalékkal lehet gyengébb, mint az elsőé -, így helyezetlen maradt. A magyar hölgy, aki korábban az Eb-futamokon kamatoztatta képességeit és sok borsot tört az erősebbik nem orra alá, először próbálhatja ki magát Grand Prix-viadalon. Tavaly és tavalyelőtt már jelentkezett a brnói vb-futamra, de elutasították.

"Mindig különleges, ha egy nő feltűnik a mezőnyben, hisz ez nem mindennapi dolog. Én leszek az első magyar lány, aki világbajnoki aszfaltra gurulhat, de nem az első nő" - nyilatkozta a török GP előtt a motogphirek.hu című honlapnak Kovács Nikolett. "Gondoljunk csak Katja Poengsenre, vagy Janakovára. Egy biztos: sokkal nagyobb az esély a figyelem elnyerésére, ha megfutom a limitet. Persze akkor sem dől össze a világ, ha nem sikerül. Sok versenyzőt tudnék mondani, akinek az első szereplése nem sikerült, később mégis állandó résztvevők lettek."

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Elégedett vagyok a mai eredménnyel. A pálya minősége sokat romlott tavalyihoz képest. Tiszta sár lett a motorom a szabadedzés végére, így a szerelők a legapróbb darabig szétszedik a gépet. Van egy kanyar, ahol több időt vesztek, és éppen azt elemezzük, hogy mit lehetne tenni akár beállításilag, akár vezetés technikailag. Holnap meglátjuk sikerül-e még javítanom."

Eredmények:
125 köbcenti, 1. időmérő edzés:
1. Pasini (olasz, Aprilia) 2:05.739 p
2. Talmácsi (Aprilia) 2:05.977
3. Kojama (japán, KTM) 2:06.312
4. Corsi (olasz, Aprilia) 2:06.465
5. Pesek (cseh, Derbi) 2:06.647
6. Gadea (spanyol, Aprilia) 2:06.726
...33. Győrfi (Aprilia) 2:14.124

A 125 köbcentisek további programja:
szombat: 8 órától - 2. szabadedzés, 12:05 órától - 2. időmérő edzés
vasárnap: 11 órától - Török GP

KAPCSOLÓDÓ CIKK