A Renault idén Magyarországra hozza a méltán híres Wolrd Series by Renault nevű versenyét. Ha meg már itt lesznek, akkor meghívták a hazai Clio Kupa mezőnyét, hogy legyen ennek a majdnem F1-es szintű hétvégének a betétfutama.

Forrás: [origo]

Az már az év elején kiderült, hogy a Forma-1 mellett még egy nagyon rangos eseménynek ad otthont a Hungaroring aszfaltja. A World Series by Renault sorozatot itthon bizonyára nem sokan ismerik, pedig a több kategóriából álló mezőny igencsak színvonalas küzdelmeket hoz, az egész rendezvény majdnem egy F1-es versenyhétvége szintjét hozza.

Ahogy a nevéből is adódik, ez a Renault által létrehozott versenysorozat, ahol több kategória is fut egy hétvégén. A Renault szponzorálja ezt a versenysorozatot, ezért logikus volt, hogy a hazai Clio Kupa is bekerül ebbe a hétvégébe, azonban eddig volt egy kis akadály. Az eredeti versenynaptár szerint ugyanis pont ezzel, a nemzetközileg is nagyon elismert versennyel volt egy hétvégén a Mátrai Hegyiverseny, ahol a Clioknak ugyancsak indulniuk kellett volna.

Forrás: [origo]

A múlt héten azonban elhárult az akadály, hiszen a parádsasvári versenyt két héttel korábbra tették, így már szinte biztos, hogy Clio Kupa a World Series by Renault betétfutama lesz. A július 13 és 15 között megrendezésre kerülő versenyre érdemes kilátogatni, hiszen a Clio Kupa mellett a Megane Trophy is képviselteti magát, továbbá itt lesznek a legendás Forma Renault-k is. A rendezvény ingyenes lesz, tehát mindenki számára adott a lehetőség, hogy egy igazán rangos nemzetközi sorozatot nézhessen közelről.