Japán csodamasina - Lexus LS 460-teszt

2007.04.23. 13:05

Az autó felszereltsége ennek ellenére igen pazar, hiszen amit autóban ki lehetett találni, az ebben az autóban benne van. Még a kezelési kézikönyv is egy többnapos olvasmány, azonban az alapfelszerelések listája is kitenne itt egy oldalt. Csak az aktív biztonsági rendszerek között olyanok szerepelnek, mint az ABS (blokkolásgátló), AVS (állítható keménységű futómű), BAS (fékasszisztens), EBD (elektronikus fékerő elosztó), EBS (vészfékjelzés a hátsó lámpákon), ECB (elektronikus vezérlésű fékrendszer), EPB (elektronikus rögzítőfék), EPS (elektromos, sebességfüggő szervokormány). Jön még a TPWS (guminyomás-ellenőrző rendszer), TRC (kipörgésgátló), VDIM (integrált járműdinamikai vezérlőrendszer), VGRS (változó áttételű kormány, VSC (menetstabilizáló). Ja és van benne légrugózás is. Ugye értik, mire gondolok? 

A lista rekordhosszúságú, de természetesen még mindig van mit megrendelni. Lexushoz szokva már nem meglepő, hogy mindezek az extrák csomagban megrendelhetők, amelyek egyúttal utalnak is valamire. Ugye a Mark Levinson csomag a 19 hangszórós hifire, hatlemezes DVD-váltóval, 7+1-es hangzással, de ismeri a DTS hangzást is. Ebben a csomagban még van fűthető fa kormánykerék, elől-hátul segítő parkolóradar, intelligens kártyás rendszer, napfénytető és elektromos csomagtér zárás-nyitás. A Mark Levinson 2-esben már a Toyota Priusból ismert automata parkolórendszer is benne foglaltatik.

Forrás: [origo]

Ezután jönnek a még fényűzőbb csomagok, amelyek már a President nevet kapták, nem véletlenül. Itt már száz százalékig a hátul ülök kényelme van előtérben, így ebben a hátsó ülések is elektromosan állíthatók, van hűtés-fűtés bennük, hátulról is vezérelhető a 4 zónás klíma, az audio, sőt van külön hátul egy DVD-képernyő, amely egy távirányítóval kezelhető. Van a könyöktámaszban hűtő, sőt a rolókat is elektromosan lehet mozgatni. Az ülések és az ajtók borítása különleges bőr, a tető, valamint az oszlopok pedig alcantaraborítást kaptak. A President 2-es csomagban még van egy PCS nevű ütközés előtti biztonsági rendszer, meg adaptív távolság- és sebességtartó automatika. A csúcs President 3-as csomagban ehhez a biztonsági rendszerhez kapcsolódnak olyan elemek, mint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az automata sávkövető rendszer, a vezető szemmozgását figyelő rendszer, a fejlett tárgyfelismerő rendszer, az automatikus kormánykorrekció, valamint a vészkormányzást segítő rendszer is. Elég szépen hangzik, azonban a tesztautóban "csak" a President 2-es csomag volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK