Ingyenes családi hétvége a Hungaroringen

2007.05.01. 16:24

Idén is egy ingyenes családi hétvégével kezdődik a gyorsasági autós szezon a Hungaroringen május első szombatján. A rendezvényen a család minden tagja jól szórakozhat, miközben a versenyek is nagy izgalmakat ígérnek. 

Hagyományosan május első hétvégéjén indul útjára a magyar autós gyorsasági bajnokság, amely idén rengeteg érdekességet tartogat a kilátogatók számára. Az Intersoft Kupán a nézők a Renault Clio és a Suzuki Kupa mellett részesei lehetnek egy új sorozat indulásának is. Ebben az évben indul útjára hazánkban a Seat Leon Kupa, amely sorozatnak több európai országban már nagy hagyománya van. Ezek közül a legismertebb a DTM betétfutamaként megrendezett bajnokság. Az egyik legelismertebb európai márkakupa versenyautói már megérkezetek hazánkba, és ezen a hétvégén indulnak hódító útjukra. A hírek szerint 15-16 darab teljesen egyforma, gyári építésű 300 lovas versenygép feszül majd a Hungaroring aszfaltjának. A Seatok mellett hatalmas csata várható a nagy túrautók között is, hiszen számtalan új versenyautó készült erre az idényre. Lesz új Ferrari, idén már teljes szezont teljesít a Brokernet Silver Sting, lesznek új BMW-k, és ha minden igaz bemutatkozik egy 800 lovas Evo VI-os Mitsubishi, valamint egy régebbi fejlesztésű DTM Merci is.

Az izgalmas versenyek mellett sok családi program is várja a Hungaroringre kilátogatókat. A Zengő Motorsport által rendezett Ingyenes Családi Hétvégén szinte mindenki megtalálhatja a neki tetsző szórakozási lehetőséget, még akkor is, ha valaki nem annyira fogékony az autóversenyzés iránt.

Forrás: [origo]

Különböző klubok várják majd a rajongókat, kint lesz a Ringen a Sport Autó Barátok Klubja, a Suzuki Klub, a Seat Klub és a BMW Klub is. Egy igazi különlegességet is megtekinthetnek a nézők, ugyanis egy Európában díjnyertes Harley-Davidson motor kerül kiállításra. A hátsó pályán modellverseny kerül megrendezésre, ahol a kis méretű járművek vívnak éles harcot. A méretarányos autók között villany és benzin hajtású egyaránt megtalálható lesz. A kicsik szórakozásáról továbbra is játszóház, illetve ugrálóvár gondoskodik. A fiúknak és apáknak az autók mellett a gokart jelenthet kikapcsolódást.

A program részeként koncertek is várják a nagyérdeműt. Szombaton színpadra lép a V-Tech Kefírrel, akinek komoly kötődése van ehhez a sportághoz. Az együttes frontembere ugyanis második helyezést ért el a Blikk sztárfutamon, vagyis volánnal a kezei között sem ügyetlen. Vasárnap egy hölgy, Auth Csilla ígér zenei szórakozást.

Annak sem kell kihagynia ezt a remek hétvégi programot, aki nem tud autóval eljutni a Hungaroringre, hiszen ingyenes buszjárat is szállítja az érdeklődőket. Az Árpád híd pesti részéről, a József Attila Színház mellől induló buszok reggel 9-től félóránként viszik a nézőket a Ringre, illetve vissza.

Forrás: [origo]

Természetesen a versenypályán is lesz bőven látnivaló, hiszen idén indul útjára az új Seat Leon Kupa, ahol valószínűleg ugyanolyan hatalmas csatákat láthatnak a nézők, mint a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában és a tavaly született Suzuki Kupában.

Kellemes szórakozást, mindenkit szeretettel várunk!

KAPCSOLÓDÓ CIKK