Hátsókerék-hajtású R osztály érkezik

2007.05.03. 10:45

Eddig nem bizonyultak igazán sikeresnek a Mercedes R osztályos modelljei, de a német gyártó nem adja fel, és a jövőben egy hátsókerék-meghajtású változat piacra dobásával próbál vásárlókat szerezni az autónak.

A holland Auto Telegraaf értesülései szerint a Mercedes elkészítené az R osztály hátsókerék-meghajtású változatát is az eladások felfuttatása érdekében. A drága és sokszor fölösleges 4Matic összkerékhajtás nélkül az autó jóval olcsóbb lehetne a mostani árnál. A nem éppen kecsesen könnyed megjelenéséről ismert típusának külsején is kisebb-nagyobb változtatásokat eszközölhetnek a tervezők, mert a formaterv fogadtatásával sem teljesen elégedettek Stuttgartban.

Akik eddig a motorválasztékkal nem voltak megelégedve, azokat a Mercedes egy új 5,5 literes, 388 lóerős V8-as benzinmotorral lepi meg. Azt, hogy az így kibővített kínálatból melyik változat lesz hátsókerék-meghajtással is elérhető, még nem tudni, viszont az már biztos, hogy az eddig megszokott hatüléses elrendezés mellett mostantól hét férőhelyes modellek is készülnek majd az egyesült államokbeli Tuscaloosában található Mercedes gyárban.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK