Elkészült a Mercedes SLR McLaren Roadster

2007.05.04. 13:27

A stuttgarti autógyártó leggyorsabb autóját szeptembertől már lenyitható vászontetővel is meg lehet rendelni. A 626 lóerős Roadster menetteljesítményei nem romlottak a kupééhoz képest.

A Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster a kupéhoz hasonlóan a Mercedes és a McLaren szoros együttműködéséből született meg, amit az is jelez, hogy mindkét modell gyártását az angol partner wokingi üzemében végzik. Tovább erősítettek a teljes egészében szénszálas műanyagból készülő karosszéria és padlólemez szilárdságán a zárt változathoz képest, ehhez a művelethez a McLaren versenyautó-építési tapasztalatára is nagy szükség volt. A könnyű és rendkívül erős karbon felhasználása miatt a torziós merevség a gyár szerint megegyezik a kupééval, ezért a Roadster valószínűleg ugyanolyan fergeteges vezetési élményt nyújt, mint korábban bemutatott testvére.

A Mercedes SL és az SLK Roadstertől eltérően az SLR nem összecsukható keménytetőt, hanem puha vászontetőt kapott, ezt háromféle színben lehet majd megrendelni. Nyitásához és csukásához emberi segítségre is szükség van, mert a szélvédőkeretnél az utasoknak kell rögzíteni, illetve oldani a reteszelést. Ezután viszont az elektromotorok tíz másodpercnél is gyorsabban végzik a mozgatást, de arról nincs információnk, hogy ezt menet közben is meg lehet-e tenni. Ha hihetünk a Mercedesnek, olyan jól sikerült a menetszél elvezetése, hogy még 200 km/óra körüli tempónál is lehet nyitott tetővel utazni.

Az új modell biztonságáról megerősített szélvédőkeret és a két, fixen beépített bukókeret gondoskodik. Ugyanolyan vehemensen mozgatja a 626 lóerős, kompresszoros V8-as AMG motor a Roadstert, mint a kupét, tehát a végsebessége ennek is 332 km/óra, 0-100 km/órára pedig 3,8 másodperc alatt gyorsul fel. Aki venni akar egyet, az siessen, mert a McLaren csak ezer darabot fog készíteni a 350 ezer fontba kerülő járműből.

Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK