A magas homlok csak a férfiaknál a kopaszodás jele, autóknál műszaki világújdonságot is jelenthet. A háromajtós Opel Astránál, ahol három éve megjelent, ezt panoráma szélvédőnek hívják.

A GTC, vagyis a háromajtós Opel Astra szép. Talán a legszebb a palettán, és akinek az arányosan sportos autóforma bejön, nem is csalódik benne. Lassan három éve van a piacon, ezért nemrégen egy fiatalító kezelésen esett át, bár ennek eredményét nagyítóval kell keresni. A tesztautó 17-es alufelnijei, a fekete fényezés, a fényszórók a hangsúlyos lencsékkel, a karcsú tükrök, a kiszögellések a hátsó lámpán és a lemezeken, a mérsékelten kiszélesített sárvédők - mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a háromajtós sokkal sportosabb hatást keltsen, mint a legtöbb cég kedvenc flottaautója, az ötajtós Astra. A formaterv alapvetően élekből építkezik, de ezt a jellegét ügyesen vegyíti az ívekkel. Talán a legszebb megoldás az a vonal, amely a külső tükörtől az ablakok felső ívén és a hátsó lámpán át a lökhárítóig tart. Széles, krómszínű díszléc húzódik elöl-hátul, az oldalablakok peremén pedig vékonyabb formában.

A sportos kinézetet a GTC jelenti az Astra modellcsaládon belül, ennek egyértelmű jelei a kutas srácok elismerő pillantásai. Kútkezelő: "Hm, GTC? Gyönyörű." Pénztáros (kinéz): "Milyen autó ez? Hú, GTC!" Ez, így, lehet akár a Csajozós Opel is, pedig csak Európa egyik legnagyobb darabszámban eladott autójának háromajtós változatáról beszélünk. Kinézete leginkább oldalról vagy félprofilból megkapó, ebben a dinamikus tetőívnek van nagy szerepe. Még a hátulja is rendben van, de szemből fog meg a legkevésbé, hiszen innen nézve már megkülönböztethetetlen a mezei Astráktól.

Forrás: [origo]

Belül tipikusan opelos, rideg, kimért látványvilág fogad, ezen a szürke és kemény műanyagok tovább rontanak, de a kormány és a műszeregyüttes azért szépre sikeredett. Igényes a fémkarika a sebességmérő és a fordulatszámmérő körül, viszont a kormány fémszínű műanyag betétjét szívesen kihagytuk volna az autóból.

Forrás: [origo]