Két újonc és egy több éves clios tapasztalatokkal rendelkező versenyző állhatott fel a dobogóra. Vida János nyert, Michelisz Norbert a második és Kontra György a harmadik.

A tavalyi cliós versenyzők közül sokan más kategóriára váltottak, így a Renault-k mezőnyében most új erőviszonyok kezdenek kibontakozni. Az újoncok és a tapasztalt cliósok mellett a más kategóriában már bizonyított kiválóságok is benyújtották az igényüket a jó helyezésekért.

A Renault Clio Kupa idei első megmérettetését Vida János nyerte, aki ügyesen kihasználta a Michelisz Norbert és Bárkovics Zoltán kakaskodása kínálta lehetőséget. Az élről rajtoló Bárkovics Zoltán nem sokáig tartotta előkelő helyét, a második rajtkockából induló Michelisz Norbert ugyanis féktávon bebújt neki és az élre állt.

Mögöttük éles küzdelem alakult ki a harmadik helyről induló Czenkár Béla és a negyedikként rajtoló Vida János között. Többszöri ütközés után végül Vida keveredett ki győztesen a csatából. Czenkár egy kicsúszás után a verseny feladására kényszerült. Michelisz nem tudott meglépni az őt követő Bárkovicstól és a hatodik körben a célegyenes végén össze is ért az autójuk.

Forrás: [origo]
További képek a DuEn-ről

Ezt a pillanatot használta ki a harmadik helyen álló Vida, aki egy ügyes kikerülési manőver után az élre ugrott. Innentől kezdve ő már csak az előnyét növelte, Michelisz pedig a Suzuki Swift Kupa tavalyi bajnokaként jól állta a sarat Bárkovics támadásaival szemben. Sajnos kettejük mérkőzésére két körrel a futam vége előtt Bárkovics műszaki hiba miatti kiállása tett pontot. A harmadik helyen Kontra György végzett, aki gyorsasági pályafutása legjobb versenyét hozta és hazavihette az első kupáját.   

Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa I futam végeredmény:
1. Vida János (Zengő Motorsport Kft.)  31:38,800 perc
2. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) 13,243 mp hátrány
3. Kontra György (Zengő Motorsport Kft.)  23,636 mph
4. Molnár Zoltán (GFS Racing Team)  27,787 mph
5. Vizin Tamás (Bajai AVSE)    30,014 mph
6. Koczka György (Proex AMSE)   36,310 mph

Vida János: A tavalyi év végén már a Suzukival is sikerült jól mennem a Hungaroringen, de most azért nem számítottam ilyen jó eredményre. Az első két körben teljesen szét is voltam esve, folyton elfékeztem magam. Ennek szegény Czenkár Béla látta kárát, akit sajnálom, de ki is löktem. Utána már belendültem, már csak arra kellett várnom, hogy a többiek kilökdössék egymást és bejöjjek az első helyre. Nagyon örülök az első helynek, de úgy gondolom, ez még nem az én szintem.

Michelisz Norbert: Nagyon boldog vagyok a második hellyel, ez a maximum volt, amit magamból ki tudtam hozni. Bárkovics Zolival nagyon jót csatáztunk, szerencsétlenül ütköztünk, hátulról egyszer eltalált. Végig élveztem. Holnap szeretnék első lenni.

Kontra György: A Clio Kupában ez az első versenyem és kupám, szinte el sem hittem, hogy nekem integetnek, jöjjek előre. Aztán kiszámoltam, hogy ez a harmadik hely. A kupámat a lányaimnak ajánlom, ők már nagyon várták, hogy végre én is vigyek haza egy ilyet. Nekik van már több otthon más sportágakból, most én is kitehetem az enyémet. Ma szerencsém volt, igyekszem hát megragadni a szerencse üstökét és holnap is így folytatni.

A bajnokság állása letölthető INNEN.

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának szerkesztője.)