Ismét a szombati futamok győztesei állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára a Hungaroringen a túra- és a formaautósok küzdelmeiben.

A kistúrásoknál Zentai Sándor ma sem hibázott, szupergyors Suzukijával ma is a rajttól a célig az élen tartotta kocsiját. Burghardt Károly ma rendesen tankolt Golfjába, és megszerezte a második helyet. Mohácsi Ákos a harmadik helyre hozta be szuperkönnyű Suzukiját, az utolsó két körben húsz másodpercet dolgozott le hátrányából, végül kilenc tizeddel maradt le az ezüstről.  Dinka Róbert ma nem rontott a melegítő körben, így rajthoz állhatott, bár most az utolsó kockából. De hamar úrrá lett a helyzeten, a második körben már feljött a negyedik helyre, amelyet a befutóig meg is tartott. Az ötödik-hatodik helyen a tegnapi sorrend ismétlődött, Walterné Dancsó Adrienn és Pap Zoltán a pontszerző.

A formaautosóknál Chanoch Nissany már a rajt után 50-60 méter előnyt szerzett, ezt csak növelte a célig, amelyen elsőként hajtott át. Fél perccel mögötte csapott célba Bús Attila vadonatúj gyári Dallara Alfájával, a maga számára is meglepetésként. Pödör Balázs és Bianca Steiner csatája a harmadik körben egy koccanásban csúcsosodott ki, ahol Bianca elveszítette első szárnyát, de folytatta a versenyt. Pödör végül a harmadik, Steiner szárnyatlanul pedig negyedik lett.

Forrás: [origo]
További képek a duen.hu-n

A nagy túraautók versenye több fronton is nagy csatát kínált. Az élen Bódis Kálmán és Pólya Ádám mérkőzött, hátrébb pedig Herter Gusztáv, Kavecz István és Szabolcs Róbert hergelte egymást, illetve inkább Herter a többieket, némi koccanással és kicsúszással körítve.

Bódis Kálmán vezető pozíciója csak a táv felénél ingott meg egy pillanatra, amikor Pólya Ádám egy csúszásnál megelőzte, de Bódis nem habozott, Pólya hasonló hibájánál, egy kör múlva visszavette az első helyet. Bódis ezt a hétvégét két győzelemmel zárhatja. Walter Csaba, miután egy szenzációs manőverrel megelőzte Hertert a két küzdő boly között autózott kényelmesen a harmadik helyen. Borbély Zsolt ismét a negyedik helyre hozta fel F-2,0-ás autóját. A kategóriába idén beépült Mazda RX-8-asok legjobbja Makai György, a Clio Kupa volt bajnoka lett. A Felügyelő Testület Herter Gusztávot és Béke Attilát kizárta az értékelésből.