Michelisz Norbert tegnapi kívánsága ma beteljesült, első lett a bajnokság második futamán. A rajttól kezdve növelte is előnyét Vida Jánossal szemben, akinek némi technikai problémája is akadt.

Michelisz Norbert tegnapi kívánsága ma beteljesült, első lett a bajnokság második futamán. Ma neki sikerült jobban a gumiválasztás, az első megmozdulástól kezdve folyamatosan tartani tudta a tempót és apránként növelte is előnyét Vida Jánossal szemben, akinek egy idő után némi technikai problémája is akadt. Vida végül a második helyen ért célba. A harmadik rajtrácsból induló Molnár Zoltán műszaki hiba miatt a verseny feladására kényszerült.

Bárkovics Zoltán az utolsó helyről rajtolva végigdarálta magát a mezőny felén, majd a táv felétől megindította harcát a dobogóért, és végül megcsípte a harmadik helyet. Kontra György a negyedik helyen végzett. Vizin Tamás egy jó kezdés után gyengébben fejezte be a mai napot, az utolsó körökben a harmadikról visszaesett a hetedik helyre.

Forrás: [origo]
További képek a duen.hu-n

Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa II. futam végeredmény:
1. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) 31:43,839 perc
2. Vida János (Zengő Motorsport Kft.)  7,367 mp hátrány
3. Bárkovics Zoltán (Proex AMSE)   11,375 mph
4. Kontra György (Zengő Motorsport Kft.)  17,256 mph
5. Bús Szilveszter (Proex AMSE)   30,253 mph
6. Vahl Tamás (SOS-Motorsport Kft-Skyguard) 30,970 mph

Michelisz Norbert: Ma jobb gumit sikerült találni a tegnapinál, végig egyenletesen tudtam tartani a tempót. Egyedül ez hiányzott tegnap, ezen múlott az első hely. Az autó egyébként tökéletes volt, ezt köszönöm az egész csapatnak. Orfűn Janinak nagyobbak az esélyei a győzelemre, de ha úgy érzem majd, hogy közel tudok kerülni, én is nyomni fogom. Az új pontrendszer miatt inkább a pontszerzés a cél, egyetlen egyszer sem szeretnék kiesni.

Vida János: Új gumikat tettünk fel, ez tegnap Norbinak nem jött be, ma meg nekem. Még nem tudtam úgy mozgatni az autó fenekét, ahogyan akartam. Az ötödik körtől kezdve pedig kerepelni kezdett az autó, már csak arra figyeltem, hogy valahogy beérjek. A tükröt néztem állandóan, hogy ne érjenek utol, Norbit nem is figyeltem. Remélem, a hegyen is jót meccselünk.

Bárkovics Zoltán: A rajt után szerencsére sikerült átjönnöm a mezőny felén, utána meg valahogy összejött a harmadik hely. Az első két helyezetthez képest a tempóm még nem az igazi, de már közelítek. A futam előtt is a harmadik helyet éreztem reálisnak.

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának szerkesztője.)