A hétvégén lezajlott a gyorsasági autós bajnokság első fordulója. Bemutatkozott az új SEAT Leon Szuperkupa, de a többi kategória is kitett magáért.

A SEAT Leon Szuperkupa első hazai megmérettetésén Kiss Norbert mindvégig stabilan őrizte első helyét, őt 14 körön keresztül követte Wéber Gábor. A Kiss-Wéber kettős már a negyedik körre nagy előnyre tett szert, elszakadtak az üldözőktől. Az első körben Czollner Gyula feljött a harmadik helyre, Rácz István a hatodikról a negyedikre, Zengő Zoltán pedig a tizenkettedikről a hetedikre.

Forrás: [origo]
További képek a Duen.hu-n

Czollner boxutca áthajtásos büntetést kapott, így a hetedik pozícióra csúszott vissza, de végül megszerezte az ötödik helyet. Az őt sokáig üldöző Rácz István sem tudta megtartani a helyét, először a kilencedik lett, majd ki is esett a versenyből. Ezzel az egymást előzgető Hatvani-Brachna duó lényeges előnyhöz jutott, a köztük folyó harcból Brachna került ki győztesen, és ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Hatvani a negyedik helyen ért célba. Zengő Zoltán hatodik helyre hozta be a Leont. 

A holnapi versenyen még nagyobb csatákra számíthatunk, hiszen Kiss és Wéber láthatóan folytatja a Clióban megkezdett harcát, és a két ifjonc Brachna Dávid és Hatvani Bálint sem megy a szomszédba egy kis csatározásért.

Seat Leon Szuperkupa I. futam végeredmény:
1. Kiss Norbert (IMC Motorsport Egyesület)  27:53,861 perc
2. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft.)  17,830 mp hátrány
3. Brachna Dévid (Warm Up)    24,433 mph
4. Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport)  24,680 mph
5. Czollner Gyula (Zengő Motorsport Kft)   37,555 mph
6. Zengő Zoltán (Zengő Motorsport Kft)  41,223 mph