Az Alfa Spidert éppen ezért inkább prémium roadsterként vagy éppen kicsit sportos luxuskabrióként kell értékelni. Nagyszerű anyagok, tetszetős belső és nagyon jó felszereltség jellemzi. A tesztautó nem a legalsó, hanem az eggyel e feletti szinten volt, vagyis ez már Exclusive csomagos. Ez annyit tesz, hogy kellemesebbek az anyagok, jár a 17-es alukerék, valamint az esőérzékelő, automata fényszóró, behajtható és fűthető tükör, tolatóradar és a tempomat is. Az alapfelszereltség része a az első- és oldallégzsák, valamint a vezető oldalán a térdlégzsák. Van ebben ABS és ESP is, de igazából rengeteg dolgot lehetne megemlíteni. Vannak azonban feláras extrák is bőven, ilyen például a már emlegetett BOSE hifi, amely pontosan negyedmillió forintba kerül. Feláras a bőrülés, a Bi-Xenon fényszóró, az elektromos ülésállítás, a navigáció és még a Bluetooth, valamint az USB-s MP3-lejátszás is. Sajnos ezen a listán van a metálfény, a csomagtérháló, a szükségpótkerék és a szélfogó is.Ha ezeket szépen összeadogatjuk, akkor a 2.2 JTS Exclusive 10 260 000 forintos ára könnyen elmegy 12 millió fölé is, sőt a 13 sem lehetetlen.

Forrás: [origo]

Sokan ilyenkor azt mondják, hogy ennyi pénzből már nagyon jó autót lehetne venni. Ez igaz, de nem ilyen roadstert. Ha komolyabban megnézzük a konkurenseket,a  BMW Z4 2.5i 10,5 milliótól indul, de ebbe még szintén lehet az extrákat rakodni. A Mercedes SLK 200 Kompressor 163 lóerővel majdnem 11 millió alapáron, de itt az új TT 2.0 TFSI is, amely 10,4 millió forinttól indul. Vagyis a Spider ára pont ide van belőve, bár azért ugyanúgy felszerelve valamennyivel olcsóbb a konkurenseknél.

Az Alfa Spider ennek szellemében akár egy jó választás is lehet. Az biztos, hogy szépsége alapján egyértelmű, hogy ez kéne, a motorkínálatból pedig vagy a 2,2-es benzines, vagy a nemsokára érkező 2,4 JTDm lehet a jó megoldás. A konkurensekhez képest a Spider minőségben nincs hátrányban, viszont az alfás sportosság nagy tömege miatt hiányzik belőle. Sebaj, egy Alfával is lehet kellemesen autózgatni egy hegyi enyhén kanyargós országúton, miközben a motor szívhez szólóan dorombol a motorháztető alatt, vagy éppen a Bose hifiből valami klasszikus szól.