Az első képek a Suzuki Wagon R+ utódáról

2007.05.14. 14:13

Pár órával az Opel Agila után testvérmodelljéről, a Suzuki Splashről is felkerültek az első képek az internetre. Mindkét autót Esztergomban gyártják majd 2008 januárjától.

Az első gyári fotók alapján megállapítható, hogy a Wagon R+ utódjának szánt Splash függőleges első lámpái miatt erősen hasonlít a Swiftre. Műszakilag is rokon lesz a két Suzuki, ugyanis a Splash (és természetesen az Opel Agila is) a Swift futóművét és padlólemezét kapja meg, ebből kifolyólag a méretek is nagyon hasonlóak lesznek: az újdonság hossza 5 mm-rel haladja majd meg a Swift 3965 mm-es értékét, a szélességük is közel azonos lesz, de az eltérő felépítmény miatt a Splash/Agila páros jó tíz centivel magasabbra nyúlik, mint a Swift. Ez főleg a hölgyeknek lehet hasznos, mivel a magasabbra tett ülések miatt könnyebben átlátják majd a városi forgalmat. A Splash biztonsági színvonala fényévekkel jobb lesz, mint a Wagon R+-é volt, ugyanis akár hat légzsák és menetstabilizáló is rendelhető lesz hozzá, a Swift töréstesztjéből kiindulva szinte biztos a legalább négycsillagos Euro NCAP-minősítés.

A motorválaszték megegyezik majd az Agiláéval, tehát lesz egy egyliteres, 65 lóerős és egy 1,2 literes, 86 lóerős benzinmotor, a dízelhívők pedig a jól ismert 75 lóerős, 1,3-as, közös-nyomócsöves erőforrást választhatják, akár részecskeszűrővel is. Minden motorhoz alapáron ötfokozatú manuális váltó kapcsolódik, de az erősebb benzineshez automatikus vagy automatizált erőátvitel is rendelhető lesz.

Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs igazgatója elárulta az [origo]-nak, hogy a Splash és az Opel Agila gyártása 2008 januárjában indul be Esztergomban, de az új modellek forgalmazásra a 2008-as Genfi Autószalonig, vagyis márciusig kell várnunk. A Suzuki évente 60 ezer darabot szeretne értékesíteni új modelljéből Európában.

Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK