A Mol új, minimum 4,4 százalékos biokomponens tartalmú, 99-es oktánszámú prémium üzemanyag forgalmazását kezdi meg június 1-jén - jelentette be a társaság szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Geszti László, a Mol ügyvezető igazgatója szerint az EVONEO elnevezésű benzin környezetbarát, mivel használatával kisebb a károsanyag-kibocsátás, továbbá autóbarát is, jól szolgálja a korszerű gépkocsimotorokat. Az új üzemanyag az eddig forgalmazott 99-es oktánszámú benzint váltja fel. Az olajtársaság korábban közölte azt is, hogy megszünteti a 98-as benzin forgalmazását. Azok számára, akik ez utóbbit a magasabb oktánszám miatt vásárolták, a Mol a jövőben az EVONEO-t javasolja. Az új üzemanyag használható akár a régi "szocialista" típusú, akár a legújabb nyugati típusú autókhoz.

Az üzemanyagba kevert biokomponens, a Bio-ETBE, amit növényi eredetű bioetanol felhasználásával állítanak elő. Júliustól a 95-ös benzin is megnövekedett, 4,4 százalékos biotartalommal kerül forgalomba, míg a Molnál kapható gázolajok összetétele nem változik. A társaság tájékoztatása szerint az új EVONEO ára alacsonyabb lesz az eddigi 99-es benzin áránál, a listaárat azonban csak június 1-jén teszik közzé.


A Mol beszámolt arról is, hogy Magyarországon először bevezeti a bankkártyás automata tankolási lehetőséget, aminek lényege, hogy az autós közvetlenül a kútnál bankkártyával tud fizetni, amennyiben csak üzemanyagot vásárol. Az új fizetési módot "Gyorsítósáv" néven a Mol Fóti úti töltőállomásán tesztelik majd, és a próbaüzem tapasztalatai alapján döntenek a szolgáltatás kiterjesztéséről.