Suzuki Swift-ráncfelvarrás 2008-ra

2007.05.29. 15:08

A Suzuki enyhe modellfrissítést hajtott végre a Swift Japánban kapható változatán. Néhány apró külső módosítás mellett egy új motor-váltó kombináció bevezetése jelenti a fő újdonságot.

Még csupán egy japán nyelvű sajtóanyag látott napvilágot a 2008-as modellévű Suzuki Swiftről, de a lényeget ebből is sikerült kihámoznunk. A legfontosabb, hogy a "mi autónk" motorkínálata a szigetországban egy új fejlesztésű 1,2-es benzinmotorral bővül, ami nagy valószínűséggel megegyezik a Splashhez fejlesztett 86 lóerős erőforrással. Ezt a motort a Swiftben fokozatmentes automatikus váltóval is meg lehet majd vásárolni. További változás, hogy a 125 lóerős Sport kivitel váltóáttételeit megváltoztatták, hogy még jobban gyorsuljon a kis méregzsák.

Kívül feltűnhetnek az enyhén átdolgozott lökhárítók, és az is, hogy a gazdagabb felszereltségeknél a mai divatnak megfelelően irányjelző lámpák kerültek a visszapillantó tükrök házába. A hátsó lámpa is új lett, mostantól kisebb a különbség a mezei Swiftek és a Sport burája között. Sok kritika érte a Swiftet a kis csomagtartó miatt, ezért most egy új, padló alatti rekesz jelent meg a poggyásztérben. A csúcsfelszereltségű Style kivitelnél a krómcsíkos hűtőrács, a bőrkárpitozás és a fabetétek jelentik az újdonságot. Ha a módosítások nem csak egy limitált szériára érvényesek, hanem minden modellre, akkor valószínűleg az Esztergomban gyártott Swiftek is hamarosan megkapják az új optikai csomagot és az 1,2-es motort.

Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Forrás: [origo] Forrás: [origo] Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK