Bárkovics Zoltán visszavágott

2007.06.04. 0:50

Meglehetősen egyhangúra sikeredett a Shell V-Power Racing Renault Clio egész hétvégéje. Bár az idők mozogtak, Bárkovics Zoltán mindig a kezében tartotta a vezetést, "űridővel" nyert.

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában nagy küzdelem volt várható a listavezető Vida János, a mögötte mindössze két pont különbséggel álló tavalyi suzukis bajnok Michelisz Norbert, és a az első hétvégén is nagyon gyors Bárkovics Zoltán között. Aztán a verseny egy kicsit elmaradt, ugyanis a több év clios tapasztalattal rendelkező Bárkovics egy pillanatra sem engedett kétséget afelől, hogy ő fog nyerni.

Bárkovics Zoltán került ki győztesen abból a csatából, amelyet Michelisz Norberttel vívott az elsőségért. Bárkovics a versenyen már elengedte a lovakat, mindkét felfutást nyerte Michelisz előtt, akit végül 65 századdal hagyott maga mögött összesítésben. A harmadik helyet Vida János szerezte meg Czenkár Béla és Vizin Tamás előtt. Az első felfutásban Vidát és Vizint 5 század választotta el egymástól, a második felfutásban aztán Czenkár közéjük ékelődött. Molnár Zoltánnak ma a hatodik hely sikerült.

A Hegyi Kupát Czenkár Béla nyerte.

Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa III. futam végeredmény:
1. Bárkovics Zoltán (Proex Motorsport)   4:17,96 perc
2. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport)   0,65 másodperc hátrány
3. Vida János (Zengő Motorsport)   3,67 mph
4. Czenkár Béla (GFS Racing Team)   4,25 mph
5. Vizin Tamás (Bajai AVSE)    8,51 mph
6. Molnár Zoltán (GFS Racing Team)   13,55 mph

Forrás: [origo]

Bárkovics Zoltán: Reggel elóvatoskodtam az elején, bemértem a pályát, hogy hol vannak a féktávok. A második futás jobb volt, de valaki keresztben állt előttem, így nem volt idő belőle. Nagyon koncentráltam az egészre, úgy ment, ahogy előtte elképzeltem. Viszonylag egyszerű a pálya, de megvannak a maga trükkjei. Nagyon kell nyomni a gázt, és nagyon ésszel.

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának a szerkesztője.)

Előző
  • 1
  • 2
Következő