A Morgan Stanley befektetési bank prognózisa szerint 2012-ig a Volkswagen-főrészvényes Porsche eladásai elérhetik az évi 200 ezres határt. A nagy növekedés a VW üzemei és technológiája, de legfőképp a modellpaletta kibővítése miatt valószínű.


Úgy tűnik, az elkövetkező évek a Porsche elsöprő sikerét hozhatják. Miután kiderült, hogy a német gyártó keresi a legtöbbet egy eladott autón (21 799 eurót) és miután a stuttgartiak főrészvényesek lettek a Volkswagenben, a legújabb tanulmányok szerint a cég eladásai ez elkövetkező években akár a jelenlegi szám kétszeresére is nőhetnek. A Morgan Stanley ennek megfelelően 2012-re évi 200 ezres eladással számol, és még a visszafogottabb prognózist közlő CSM Worldwide autóipar elemző cég is legalább 150 ezer értékesített modellre számít 2013-ig.

Mivel a Porsche 31 százalékos tulajdonos a Volkswagenben, kihasználhatja Európa legnagyobb autógyártójának üzemeit, gyártókapacitását, ezeken kívül a kutatás és fejlesztés részlegét is igénybe veheti. Az elkövetkező években több modellel is jelentkezik a zuffenhauseni gyártó. 2009-ben jön a Panamera négyajtós változata, majd egy évvel később érkezik a Cayenne-nél kisebb SUV, és 2011-ben jelenik meg egy Panamera alapokon nyugvó új kupé is.