A Citroën az idei év utolsó negyedévétől Európa több országában is piacra dobja a Kínában már évek óta kapható, lépcsőshátú C4-et. A C4-modellel azonos platformra épülő Sedan hosszabb tengelytávjának köszönhetően nagyobb helyet biztosít a hátul ülő utasok számára, azonban a lényeg az 513 literes csomagtartó.

Kínában már az utcakép része a lépcsőshátú C4, amelyet idén áprilistól Argentínában is gyártanak, onnan látva el számos dél-amerikai országot. A Citroën tervei szerint a C4 Sedant Európában is piacra dobják, ám az eddig megjelent hírekben konkrét országokat nem említettek, csak azt, hogy 2007 utolsó negyedétől lesz rendelhető a modell.

Az Opel Astra szedán, a Fiat Linea vagy éppen a lépcsőshátú Ford Focus ellenfelének szánt C4, egy 1,6 literes benzines és egy ugyancsak 1,6 literes dízelmotorral lesz rendelhető az öreg kontinensen. A 4,77 méter hosszú és 1,77 méter széles C4 Sedan tengelytávja (2,71 méter) tíz centivel nagyobb a csapotthátú változaténál, aminek elsősorban a hátul ülők örülhetnek, de a lényeg az 513 literesre növekedett csomagtartó. A magyarországi forgalmazást egyelőre nem tudták megerősíteni, ám a többi márka eddigi gyakorlatát figyelembe véve, szinte biztosra vehető, hogy nálunk is kapható lesz a megnyújtott C4.