Az autóverseny veszélyes sport, főleg az orfűi hegyipályán. Az idei versenynek rengeteg autó esett áldozatul, ezek közül az egyik legnagyobb bukást egy Clio produkálta. Személyi sérülés nem történt.

Mindig is tudtuk, hogy az autóversenyzés nem veszélytelen sportág. Ezt igazolta Robert Kubica is a minap, amikor egy hatalmasat bukott a montreali Kanadai Nagydíjon, de ehhez hasonló látványos törésekért nem kell a tengerentúlra menni.

Június első hétvégéjén rendezték meg a 2. Orfűi Hegyiversenyt, amely sosem a biztonságáról lesz híres. Az Orfű és Magyarhertelend közötti lezárt szakasz a Mecsek Ralinak is része, de a gyorsaságisok itt futják egyik hegyiversenyüket. A dobálós, csekély szalagkorláttal szegélyezett pálya már tavaly is kivívta több versenyző ellenszenvét, de a nagyon lendületes rész akkor megúszta nagyobb baleset nélkül. Idénre változott a helyzet, hiszen a rendező megfelezett két lassítót, valamint előrébb hozta a rajtot. Ettől aztán még több veszélyes hely keletkezett.

Forrás: [origo]

A versenyen több nagy bukás volt, szerencsére személyi sérülés nem történt. Az egyik legnagyobb esést a clios Bertalan Miklós produkálta, aki több mint 180-nal dobta el a versenyautót a leggyorsabb részen. Az eredmény 4,5 fordulat, majd sértetlenül kiszállt az autóból. Szerencsére ennyivel megúszták, a versenyző és a nézők is.

Az bukás története belülről:

 

Ugyanez kívülről: