A kistúraautóknál ezen a napon a kieséseké volt a főszerep. Zentai Sándor ismét az élről rajtolva nyerte a futamot, mögötte ismét Mohácsi Ákos ért be. Ezen a napon a Wankel csoport és a N-2000-es autók is ebben a mezőnyben indultak, így kicsivel még nagyobb volt a tolongás az első körökben. Ennek meg is lett a látszatja, ugyanis a nem is egy kategóriában versenyző Dinka Róbert és Sebestyén Kálmán akadt egymásba, mindketten a falban végezték. Később elkezdtek fogyni az autók. Előbb Blaskovits Tamás autója gyengült el, majd Burkus Egon gurult be a boxba.  Később az N-esek vezető helyéről Ficza Ferenc is kiállt.

A versenyt Zentai nyerte a végére szintén technikai gondokkal küszködő Mohácsi és a megfontolt versenyzést bemutató Walterné Dancsó Adrienn előtt.. A Mazda RX8-asok között Kincses István lett a legjobb, aki ma az abszolút kezdő Bodor Szilveszterrel küzdött.

Forrás: [origo]

Kistúra zónaverseny és a VI. bajnoki futam végeredménye
1. Zentai Sándor (Suzuki Swift) Veloce AMSE   30:55,016 perc
2. Kincses István (Mazda RX8) VS Motorsport Kft.  28,559 mph
3. Bodor Szilveszter (Mazda RX8) VS Motorsport Kft.  42,872 mph
4. Mohácsi Ákos (Suzuki Swift) Orion Motorsport Egyesület 1:14,100 ph
5. Walterné Dancsó Adrienn (Opel Astra) Főnix AMSE 1:33,601 ph
6. Belkovics László (Opel Astra) Papp Rallye Team  1:38,592 ph  

Zentai Sándor: A rajt kicsit kemény volt, váltottam egy üreset, és fordulat nélkül mentem másodikban, de annyi hely még maradt, hogy elfértem Kincses István mellett. Kicsit lehasznált gumikkal mentem ezért sokat kellett dolgoznom az autóval, de sikerült viszonylag pontosan mennem. Ha mindig új gumikkal tudnék menni, a kilences idők is tartósan meglennének. Parádra igyekszem gumikkal felkészülni, hegyen még nem versenyeztem, de igyekszem jól szerepelni.

Kincses István: Az a lényeg, hogy jól mentünk csapatban, Szilveszter sokat fejlődött, pedig csak most kezdte, szinte menekülnöm kellett előle. Akkor tudtam csak meglógni előle, amikor lekörözött versenyzővel találkoztunk. Nekem talán jobban sikerült az előzésük, ő pedig visszaesett. Amikor láttam, hogy az egyik kocsink összetört, visszavettem a gázt, rosszul esett. Mohácsi Ákossal is tudtam tartani a tempót, amikor a technika kínozta, meg tudtam előzni.

Mohácsi Ákos: Elmókáztam a rajtot, elváltottam, ezért visszaestem a hatodik vagy a hetedik helyre. Innen próbáltam magam felküzdeni, a hetedik-nyolcadik körben már egész jó helyen voltam. Kincses Istvánt próbáltam megelőzni, úgy számoltam, hogy ez sikerülni is fog, de a negyedik körben technikai hiba miatt gyengült az autóm, örülök, hogy célba értem. Reméltem, hogy nem érnek utol, igyekeztem tempót menni, lendületből, fék nélkül. Szerencsém volt.

Walterné Dancsó Adrienn: Ma nyugisabb volt, mint tegnap, nem volt technikai problémám sem. Az elején volt még pár környi küzdelem, aztán már egyedül autóztam, ezért nem is siettem. Utólag mondta a csapatom, hogy nyomhattam volna hogy Ákost beérjem, de így is elégedett vagyok. A géposztályomban ismét első lettem, gyűjtjük a pontokat, örülök neki. Jó verseny volt.