Újra Kiss uralja a SEAT Kupát

2007.06.17. 23:14

Kiss Norbert szombati technikai malőrje után újra visszatért a normális kerékvágásba, magabiztosan nyerte a SEAT Leonok hatodik futamát.

Forrás: [origo]Igazán érdekesre sikerült a SEAT Leon Szuperkupa hatodik futama, ahol Kiss Norbert ismét nem ismert lehetetlent. A fiatal tehetség jól jött el a rajttól, legnagyobb riválisát végig maga mögött tudta tartani, így simán nyert Wéber Gábor előtt. A harmadik helyért a verseny elején még hatalmas csatát vívott Czollner gyula és a Hatvani Bálint, de ez annyira jól sikerült, hogy mindketten visszaestek. Egy huszáros hajrá végén végül az ötüdik és hatodik helyre jöttek be. Az ötödik kockából rajtoló Rácz István lett ezúttal a harmadik, és meglepetésre Zsille Péter jött be a negyedik helyre.

Seat Leon Szuperkupa VI. futam végeredmény:
1. Kiss Norbert (IMC Motorsport Egyesület) 28:05,195 perc
2. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft.) 4,006 mph
3. Rácz István (Procar Motorsport)   22,616 mph
4. Zsille Péter (Zsille Motorsport Egyesület) 28,918 mph
5. Czollner Gyula (DHL Racing Team)  40,076 mph
6. Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport) 42,852 mph

Kiss Norbert: Az autóval még megvoltak a tegnapi problémáim, ezért igyekeztem belül gyorsan Gabi elé menni és megtartani a vezető helyet. Közben körről-körre melegedtek el a gumijaink, együtt lassultunk, szerencsére megmaradtam elsőnek. Király volt!

Wéber Gábor: Picit kínomban mosolygok. Jobban rajtoltam, mint a Norbi. Sejtettem, hogy az lesz a koreográfia, hogy keresztbe fog rajtolni, ezért kimentem a külső ívre, megpróbáltam kívülről ráfordulni, de nem rontotta el a kanyart, maradtam mögötte. A harmadik kör után, amint beálltak a gumijaim, elkezdtem gyorsulni (ezt nem is igazán értettem), éreztem, hogy fogom tudni tartani Norbit. A közepén azt hittem, rá tudok menni, neki pedig elkezdenek kopni a gumijai, de sajnos ez az ideális állapot csak másfél körig tartott, utána és is elkezdtem lecsúszni az ideális ívről, ahogy ő. Feljöttem, majd jött két apró hiba és maradt a kétszáz méter közöttünk. A végén már csak számoltam a még hátralévő köröket.

Rácz István: Ha valaki a verseny előtt azt mondja, hogy ezt a hétvégét egy harmadik és egy második hellyel zárom, nem hittem volna el. Be kell vallanom, hogy egy apró csalást végrehajtottunk: édesapám hál' istennek pénteken megjött Spanyolországból (régen nem láttam már) és sok taktikai tanáccsal ellátott, amely sokat segített. A seatozást ennek ellenére még tanulnom kell. Szerencsére az autó beállításai is egyre jobbak lesznek, bízom benne, hogy fel tudunk kapaszkodni az élmezőnyben.