Támogatja a hibrideket a Google

2007.06.21. 11:23

A jövőben pénzügyi támogatásban részesíti az elektromos hibrideket fejlesztő cégeket a Google. A környezetvédelmért sokat tevő cég ezzel a konnektoros autók széleskörű elterjedését szeretné elérni.

A RechargeIT nevű kezdeményezés lényege, hogy az anyacég alá tartozó, környezetvédelmi projekteket támogató Google.org az elektromos hibrid technológiával foglalkozó cégeknek először adomány formájában 1 millió dollárt utalna át, majd ezt még akár további 10 millió dolláros támogatás is követhetné. Céljuk ezzel az, hogy a jövőben egyre kevesebb környezetszennyező autó készüljön, valamitn csökkenjen a járművek olajtól való függése is.

Az első átdolgozott kocsik már el is készültek, sőt már tesztelték is. Azt lehet elmondani, hogy az A123Systems-Hymotionnal való együttműködés során átváltoztatott konnektoros Toyota Priusok fogyasztása 3,17 l/100km, ami sokkal jobb az alapmodellek 5,73 l/100km-es mutatójánál.

A vállalat emellett a kaliforniai Mountain View-beli központjában beindított egy új 1,6 megawattos napelemes energiaforrást, melynek feladata a cég konnektoros hibrid flottájának feltöltése lesz. A Google.org egy fenntartható áramszolgálat létrehozását is támogatja. Ennek keretein belül a konnektoros autó tulajdonosai a fel nem használt áramot eladhatnák az áramszolgáltatóknak, ezzel is biztosítva a hálózat folyamatos működését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK