Szuperolcsó autót készít a Nissan

2007.06.22. 11:28

A Nissan is beáll szépen a sorba, és már-már hihetetlenül olcsó autó fejlesztésébe kezdett. Az új japán kisautó állítólag a Dacia árának a felébe fog kerülni.

Carlos Ghosn, a Renault-Nissan csoport vezetője a napokban jelentette be, hogy a közeljövőben még egy szuperolcsó autó fog érkezni Indiába. A cél egészen megdöbbentő, ugyanis az egyelőre kizárólag ide szánt modell ára állítólag 2300 euro környékén lesz. Az ázsiai országban az elkövetkező időben fog megjelenni a Tata saját fejlesztésű filléres modellje, és érkezik a Renault/Dacia Logan új generációja is. Ez utóbbi 5 000 euróba, azaz kétszer annyiba fog kerülni a Nissan kocsijánál. Ettől függetlenül nem kell belháborútól tartani, hiszen a jármű francia segítséggel készül. Ghosn szerint az indiai piacon olyan nagy a kereslet az ilyen olcsó autók iránt, hogy hiba lenne, ha nem használnának ki minden lehetőséget. Ráadásul India kitűnő hely egy filléres modell elkészítéséhez, mert az ország hihetetlenül olcsó munkaerőt és nyersanyagokat biztosít a gyártók számára.

A szakemberek jelenleg azt próbálják kitalálni, hogy az adott feltételek mellett, hogyan sikerülhet a lehető legolcsóbban elkészíteni a kocsit. Megjelenési dátumról majd csak akkor lesz érdemes beszélni, ha a mérnökök az autó fejlesztésének következő fázisába lépnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK