Új hibrid a Toyotától

Vágólapra másolva!
2009-ben jelenhet meg a Toyota új, kizárólag hibridként kapható autója - jelentette a Nikkei japán lap. Az új modell nagyobb és erősebb lesz, mint a vele egyszerre érkező harmadik generációs Prius.
Vágólapra másolva!

A Toyota, mely nemrégiben adta el egymilliomodik hibridjét, egy újabb hibrid modell piacra dobását tervezi. Bár még sok a kérdőjel az autóval kapcsolatban, jelenleg biztosnak tűnik, hogy a Prius harmadik generációjával szinte egy időben megjelenő jármű nagyobb lesz annál, és hosszabb tengelytávjának köszönhetően jobb kezelhetőséggel is rendelkezik majd. Formájáról még semmi biztosat nem tudni, de elképzelhető, hogy a márciusban bemutatott Hybrid X tanulmányautóra fog emlékeztetni. Az autó két- vagy háromliteres motort kap, mellyel akár az USA-ban a Camry eladások 15 százalékát kitevő hibrid Camry házon belüli riválisává is válhat.

Mivel a Toyota 2010-től kezdődően már legalább egymillió hibridet szeretne évente értékesíteni, az új modellből az első teljes évben 100 ezer darab készül majd a gyártó fukuokai üzemében.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]