Új márkát hoz létre a Honda Kínában

Vágólapra másolva!
A Honda és a kínai Guangzhou Automobile a jövőben egy teljesen új márkanév alatt fog piacra dobni autókat az ázsiai országban. Az első közös kocsi egy szuperolcsó modell lesz.
Vágólapra másolva!

A Hondával régóta együttműködő Guangzhou Automobile jelenleg csupán a japán gyártó különböző autóinak gyártását végzi. A kínai autós cég üzemeiben készülnek többek közt az Accord, a Fit, az Odyssey és a City modellek. A Honda azonban úgy döntött, hogy egy nagymértékű befektetés kereteiben önálló márkát hoznak létre a kínaiakkal. Az első lépés egy 250 millió dolláros kutatásért és fejlesztésért felelős központ létrehozása lesz, melyben a Honda segítségével az új márka első autójának fejlesztése is folyna. Ez a kocsi egy szuperolcsó kisautó lesz, melyet a Honda saját neve alatt nem dobna piacra.

Emellett a vállalkozás mellett már számos kínai gyártó kezdett saját kocsi gyártásába. Míg korábban az ázsiaiak megelégedtek a GM, vagy a VW régebbi modelljeinek elkészítésével, ma már egyre többen saját autók kiadását tervezik. Nemsokára érkeznek a SAIC és a Dongfeng első saját modelljei, melyek egy sikeres kínai pályafutás után akár Európában is találhatják magukat.