Benik győzött a forró Veszprém Rallye-n

2007.07.23. 11:27

Ismét hőség és ismét hat gyorsasági szakasz várt a mezőnyre, ami ekkor már csak 57 párosból állt.

A két élmenő, Turi és Benik között minimális volt a különbség, 2.7 másodperc. Utánuk már leszakadva, több, mint 1 perc 18-ra Herczigék, majd Asi, Borsi Gergő és Spici volt a sorrend.

Mind a hat gyorsaságit megnyerte Benik, ezzel ellentmondást nem tűrően bizonyította, hogy ha az autóval nincs probléma, akkor murván verhetetlen. Az utolsó szakaszokon ahelyett, hogy szép lassan, a meleg miatt a vártnál kevesebb nézőnek integetve kocsizott volna, a csapat megdöbbenésére őrültként száguldozó Benik Balázs igazi látványautózással hálálta meg a közönségnek, hogy mégsem a hűs vízpartot választották ezen a hétvégén.

Forrás: [origo]

Turiék szépen beosztották az autót és második helyre érkeztek be a végére majdnem egy perces hátránnyal. A bajnokságot szem előtt tartva ez az eredmény több, mint jó, hiszen továbbra is vezetik a tabellát és a hátralévő 3 futamból már csak egy lesz murvás és a két aszfaltos futamban nagyon bízik az egri versenyző.

Asiék az A8-as Mitsubishivel megint megelőztek néhány WRC-autót, így a harmadik hely jutott nekik a végelszámolásnál. Most nem volt semmi szabálytalanság, minden rendben találtatott és a hazainak számító versenyén igazán jól teljesített a zirci pilóta, aki ezzel az eredménnyel az abszolút értékelésben is nagyot lépett előre, már a harmadik.

Asiék után négy WRC zárt a végső eredménylistán. A váltógondokkal küzdő Herczig-Csökő páros Subaruval a negyedik, utánuk ifjabb Érdi Tibor és a "nagy tepsi", a Skoda Octavia WRC. Spitzmüllerék az egyperces büntetéssel a hatodik helyen zártak, Vizin Laci bácsi pedig hetediknek hozta be a kereklámpás Subaru Impreza WRC-t.

Forrás: [origo]

Super 1600-ban nagyobb csata alakult ki, mintsem azt a bajnokságot vezető, eddig minden futamot megnyerő Bútor Róbert az gondolta volna. Az első gyorsasági, első ugratóján hosszában eltört a Suzuki Swift S1600 jobb hátsó gátlója és így kellett végigautózniuk a verseny negyed távját, és csak utána tudták a szervizben kicserélni a megfáradt alkatrészt. Bútor a 40 másodperces hátrányt másnap, az utolsó kör elejére tudta behozni, és így ismét futamgyőzelemmel állhatott fel a dobogóra. Második lett a Kakuszi testvérpár a Renault Clio S1600-al, harmadik pedig a Pénzes-Zachár páros Suzuki Ignis S1600-os autójukkal.

Az N csoport igazi öldöklő küzdelmet hozott. Három darab Mitsubishi EVO IX küzdött igazából a dobogó legfelső fokáért. A helyi menő Balázs Vili, az Evo VI-ból átült Szíjj Zsolt és a bajnokságot vezető Elek István végig 20 másodpercen belül autózott és folyamatosan cserélődött a sorrend. Legvégül Elekék kapták a legtöbb pontot, Szíjj Zsolt lett a második és Balázsék jöttek be harmadiknak. Elek ezzel megerősítette vezető pozícióját és a versenyen kétperces büntetést kapó, így csak a hatodik helyen célba érő Magyar Miklós továbbra is második.

Forrás: [origo]

A következő verseny a nagy hagyományokkal bíró pécsi futam, szeptember közepén lesz.

A verseny végeredménye:
1. Benik Balázs - Varga István - Ford Focus WRC - 1h25'56"0
2. Turi Tamás - Tóth Imre - Skoda Fabia WRC - 1h26'52"2 - +00'56"2 hátrány
3. Asi - Pikó Zsuzsa - Mitsubishi Lancer Evo VI - 1h29'01"3 - +03'05"3 h.
4. Herczig Norbert - Csökő Zoltán - Subaru Impreza WRC - 1h29'14"5 - +03'18"5 h.
5. Ifj Érdi Tibor - Lukács József - Skoda Octavia WRC - 1h31'08"9 - +05'12"9 h.
forrás: www.rallylive.hu

A bajnokság állása 5 futam után:
1. Turi Tamás - 104 pont
2. Benik Balázs - 95 pont
3. Asi - 54 pont
4. Ifj. Érdi Tibor - 51 pont
5. Vizin László - 48 pont
6. Herczig Norbert - 43 pont

Előző
  • 1
  • 2
Következő